• Ook aanvaller David Visser (links) had een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn ploeg.

    Rinus van Denderen

Inzet, werklust en teamgeest leiden tot winst AMHC

AMERSFOORT De 3-2 overwinning van de hockeyheren van AMHC tegen opponent  Upward uit Arnhem was in alle opzichten verdiend te noemen. Op het eigen sportpark Birkhoven toonde de ploeg van trainer/coach Rutger Klein naast acceptabel hockey, inzet werklust en teamgeest. Een solide partij tegen de nummer vier op de ranglijst van de eerste klasse D.  

Huub van Aerssen

 

Alhoewel de thuisploeg al in de derde minuut een schot van Douwe Dijkstra gekeerd zag worden door de Arnhemse goalie, was het in de beginfase van de wedstrijd Upward dat aanvallend het beste van het spel had. AMHC moest weliswaar ver terug, maar was daarentegen verdedigend stabiel te noemen waardoor de gasten uit Arnhem vaak strandden op de rand van de cirkel.

VOORSPRONG De geldingsdrang van Upward leidde in de 21e minuut tot de eerste strafcorner die echter door alles en iedereen werd gemist. Ondanks het feit dat de thuisploeg geleidelijk aan wat kansen wist te creëren was het Upward dat na een snelle middenaanval in de 30e minuut op voorsprong wist te komen (0-1).

Maar een meer en meer aanvallend AMHC wist nog geen twee minuten later op gelijke hoogte te komen door een treffer van Toon de Neef. Een aan de thuisploeg kort voor het rustsignaal toegewezen strafcorner werd door aanvoerder Joost Schaap snoeihard en loepzuiver in de bovenhoek geschoten, waardoor er werd gerust met een 2-1 voorsprong voor een hard werkend AMHC. Ondanks een moeizame start van de thuisploeg een overtuigend slot van de eerste helft. 

 

STERK VERVOLG De tot op het bot gemotiveerde Amersfoortse formatie kreeg in de 38e minuut een strafcorner toebedeeld die echter na twee pogingen van specialist Joost Schaap niet tot het gewenste resultaat leidden. Op dat moment tegen de verhouding in was het Upward dat in de 44e minuut op gelijke hoogte wist te komen (2-2), waarbij het er ditmaal verdedigend niet erg goed uitzag bij de thuisploeg.

Maar die tegenvaller werd snel verwerkt door AMHC, dat het gas er vol op zette en de Arnhemmers ver terug dwong op eigen helft. En dat leverde ook het gewenste en gehoopte resultaat. In de 52e minuut was het Djurre Dijkstra die een goed voorbereide aanvalsactie van Janno Scheffers bekwaam wist af te ronden (3-2). Alhoewel AMHC in de slotfase van de wedstrijd de beste kansen had om de voorsprong verder uit te breiden, bleef het bij die op alle fronten dik verdiende 3-2 overwinning voor de thuisploeg. 

AMHC trainer/coach Rutger Klein: ,,We hebben een puike wedstrijd gespeeld waarbij we voor een groot deel de wedstrijd onder controle hadden. Tijdens de voorbereidende trainingen naar deze wedstrijd hebben we de nadruk gelegd op het verdedigende aspect. Dat heeft zeker het nodige effect opgeleverd. Er staat een team dat bereid is om voor ekaar door het vuur te gaan. Een karaktervolle en talentvolle ploeg die in staat mag worden geacht mee te draaien in de subtop. Daar gaan we dit seizoen ook voor."