KabouterhutKidsrun tijdens Vlasakkerloop

AMERSFOORT Dit jaar is op zondag 29 november bij de Vlasakkerloop voor de jeugd tot en met 8 jaar de Kabouterhutkidsrun over 1 km opgenomen. Voor de oudere jeugd van 9 tot en met 12 jaar is er de Kabouterhutkidsrun over een afstand van 2 km uitgezet. Met de sponsoring van de Kabouterhutwordt er gestreden om waardenbonnen te besteden bij de Kabouterhut voor de eerste drie aankomende jongens en meisjes voor beide afstanden. De Kabouterhut is al jaren sponsor van verschillende sportverenigingen in Amersfoort. De Kidsrun van de Vlasakkerloop is voor Caspar Kers van de Kabouterhut een mooie aanvulling hierop. Zowel de Kabouterhut als de atletiekvereniging Triathlon 'wonen' beide al jaren aan de rand van bos Birkhoven.

Het parcours voor beide afstanden is in deze tweede editie aangepast. Start en finish zijn bij het clubhuis van de organiserende vereniging Triathlonaan de rand van bos Birkhoven. De 1 km gaat naar de bosvijver, een stuk langs de bosvijver om daarna weer terug te lopen naar de finish. De 2 km loopt een ronde om de gehele bosvijver, een mooie stukje natuur in dit bosgebied dat in beheer is bij het Utrechts Landschap. Beide afstanden zijn geheel onverhard.

De organisatie van de Vlasakkerloop heeft de afgelopen week informatie over de Vlasakkerloop en een flyer van de Vlasakkerloop naar alle basisscholen gestuurd. Hier is ook informatie bijgevoegd over de mogelijkheid die RUN#033 biedt om de schooljeugd gratis clinics ta laten volgen. Meer informatie over deze mogelijkheid clinics te volgen is te vinden op de website van RUN#033.

,,De organisatie van de Vlasakkerloop verwacht dit jaar meer jeugdige deelnemers aan de start", volgens Ries de Beer van de organisatiecommissie. ,,Met het succes van de eerste editie, de PR naar de scholen en de mogelijkheid voor deelname aan clinics, ligt de weg open voor een groter deelnemersveld. Ieder onderdeel van de Vlasakkerloop rechtvaardigt een mooi deelnemersaantal en een mooie strijd om de ereplaatsen." Dit geldt ook voor alle andere onderdelen van dit nog nieuwe evenement op de landelijke, regionale en plaatselijke atletiekkalender. De hardloopafstanden over 5 km en 10 km door bos Birkhoven en de 10 mijl en de Keskin Halve Marathon over het natuurgebied de Vlasakkers gelden ook nog eens als eerste wedstrijd voor het RUN#033 hardloopcircuit. Naast de hardloopafstanden zijn er ook Fletcher Wandeltochten over afstanden van 11, 16 en 20 km naar en over het natuurgebied de Vlasakkers, over de Stompert en door de Korte Duinen.

Voorinschrijving is mogelijk tot en met 27 november. Hierbij kan de deelnemer ook een bijdrage leveren aan het goede doel dat door de Vlasakkerloop wordt ondersteund, de Stichting Leergeld Amersfoort. Bij voorinschrijving tot 5 november is er ook een mogelijkheid om een functioneel loopshirt met het logo van de Vlasakkerloop te bestellen. De voorinschrijving kent nu al een paar honderd deelnemers met zelfs twee buitenlandse deelnemers. Op basis van de ervaring bij de eerste editie schrijven de meeste deelnemers in november in.

Meer informatie over deze door AV Triathlon georganiseerder Vlasakkerloop is te vinden op de website vlasakkerloop.nl.