• NAH

Keep On Fighting-benefiettoernooi haalt bijna 5000 euro op

AMERSFOORT Het Keep On Fighting benefiettoernooi 2019 heeft zo'n 4800 euro opgeleverd voor de stichting die in het leven is geroepen na het tragisch ongeluk van Joey Snijders. Vorig weekend werd het toernooi voor het derde jaar op rij gespeeld en de opbrengst gaat naar de stichting Keep on Fighting N.A.H. Deze stichting richt zich op mensen die leven met een niet aangeboren hersenletsel.

Jeroen van der Veer

Op 15 februari 2015 werd Joey Snijders, tijdens een autorit, getroffen door een hersenbloeding en sindsdien leeft de ex-speler van onder andere IJsselmeervogels en GVVV met beperkingen. Tijdens de revalidatieperiode is het initiatief ontstaan om een stichting op te richten en deze stichting richt zich op jongeren in de leeftijdscategorie van 25 – 35 jaar en indien mogelijk ook ouder.

Op voetbalvereniging Hoogland werd een toernooi georganiseerd, waarbij Amersfoorter Joey Snijder aandachtig toeschouwer was. Vrijwel alle aanwezigen hadden/hebben een binding met Joey en de familie Snijders. Zo waren er oud-ploeggenoten, oud-schoolmaatjes en vrienden aanwezig om een mooie middag te realiseren. 

Tijdens de prijsuitreiking ontving de familie Snijders nog een bedrag van 515 euro als bijdrage voor een revalidatietraject in Amerika. Daarnaast werd tijdens een veilig ook nog eens 2100 euro opgehaald. 

REVALIDATIE  Tijdens het toernooi benadrukte de vader van Joey Snijders hoe belangrijk het voor zijn zoon is om onder de mensen te zijn. Reinaerde, het werk waar Snijders voor zijn ongeluk fulltime werkte, biedt de Amersfoorter in aangepaste vorm de mogelijkheid om te werken. Rob Snijders: ,,Het is belangrijk om de mensen te accepteren zoals ze zijn en Joey in zijn waarde te laten zoals hij was voor zijn ongeluk. Joey is niet ziek, maar heeft een beperking."

HARTVERWARMEND Aan het eind van de dag sprak de familie Snijders zijn dank uit aan alle aanwezigen, vrijwilligers en aan de sponsoren. ,,Hartverwarmend allemaal", laat de organisatie van het toernooi weten. ,,Maar de grootste dank gaat uit naar de deelnemers deze dag, want zonder hen geen benefiettoernooi. En dat het geslaagd is, dat is zeker. Zo heeft SV Zeist al de toezegging gedaan om volgend jaar met minimaal één bus te komen maar waarschijnlijk met twee. Ook de doelstellingen dat het de saamhorig, gezellig en plezierig moest zijn, zijn allemaal ruimschoots gehaald."