Keskin Consult sponsort Vlasakkerloop

AMERSFOORT KeskinConult draagt de Vlasakkerloop een warm hart toe. De eerste editie waren zij al sponsor van dit nieuwe sportevenement in Amersfoort en ook de tweede editie op 29 november van dit jaar is Keskin Consult sponsor van het onderdeel de halve marathon.

Deze afstand wordt dan nu ook de Keskin Halve Marathon. De gebroeders Hayri en HarunKeskin van dit cCnsultancy bedrijf uit Amersfoort doen zelf ook mee aan de halve marathon. De 21,1 kilometer is de hoofdafstand van de Vlasakkerloop met start en finish bij het clubgebouw van de atletiekvereniging Triathlon, de organiserende vereniging. De route gaat voor het merendeel van de afstand over het voor dit evenement opengestelde natuurterrein de Vlasakkers. Alleen dit is al een goede reden om mee te doen en in te schrijven voor deze afstand van de Vlasakkerloop.

Het parcours is op dit deel mooi glooiend, nagenoeg verhard met fraaie vergezichten tot de windmolens aan het eemmeer. De vraag is of de lopers aan dit evenement hier oog voor hebben. Vorig jaar was Sjoerd Veenma de winnaar bij de mannen met een tijd van 1 uur 19 minuten en 29 seconden. Margot Visser van de organiserende vereniging was de snelste dame in een tijd van 1 uur 33 minuten en 3 seconden. De halve marathon kende 217 deelnemers. ,,Dit jaar verwachten we meer deelnemers op deze hoofdafstand", volgens Ries de Beer van de organisatiecommissie. ,,We verwachten over alle onderdelen van de Vlasakkerloop meer deelnemers dan bij de eerste editie in 2014', aldus de "initiatiefnemer voor dit nieuwe evenement van AV Triathlon.

Het parcours voor deze afstand is ongewijzigd gebleven. Het bevat bij de toegang naar de Vlasakkers vanaf de Stompert een 300 meter mul zand dat zowel heen, als terug moet worden gelopen. Verder is het parcours geheel verhard, maar gaat op de Vlasakkers wel een paar keer omhoog en omlaag wat het tot in de verre omgeving van Amersfoort uniek en uitdagend maakt. Deze afstand heeft een potentieel voor veel meer deelnemers. De Keskin Halve Marathon heeft in de voorinschrijving al deelnemers uit het hele land met zelfs een Tjechische deelneemster uit Praag waarmee de Vlasakkerloop bij zijn tweede editie al een internationaal tintje krijgt.

De organisatie is nog in gesprek met een aantal andere sponsoren waarvan de namen ook worden gekoppeld aan de verschillende afstanden. Dit betreft de 10 mijl iets meer dan 16 km. Ook deze afstand gaat over een deel van de Vlasakkers wat ook deze afstand uitdagend maakt. Verder zijn er prestatielopen door bos Birkhoven over afstanden van 5 en 10km en een kidsrun over afstanden van 1km voor de jeugd tot en met 8 jaar en 2km voor de jeugd van 9 tot en met 12 jaar.

Bijzonder aan de Vlasakkerloop is ook dat het naast de hardloopafstanden ook wandelafstanden kent over 11, 16 en 20 kilometer. De langere afstanden (16 en 20km) gaan ook over het natuurgebied de Vlasakkers. Verder gaan alle afstanden ook over de evenzo fraaie Stompert en de Korte Duinen.

Er kan voor alle afstanden worden vooringeschreven tot en met 27 november. Op de wedstrijddag, zondag 29 november is het tegen een iets hoger tarief mogelijk om na in te schrijven. Tevens is het bij voorinschrijving tot 5 november mogelijk een functioneel shirt e bestellen. Alle informatie is te vinden op de website van de vlasakkerloop(.nl). Nieuws over Vlasakkerloop is ook te volgen op Facebook en Twitter.

foto HayriKeskin namens Keskin Consult geflankeerd door Jan van der Ven, Anita Greefhorst en Ries de Beer namens de organisatiecommissie.