• Woensdag 15 mei vindt de 35ste Klaverblad Hooglandse Dorpsloop plaats.

    Harry van ‘t Veld

Klaar voor Hooglandse Dorpsloop

AMERSFOORT De 35ste Klaverblad Hooglandse Dorpsloop vindt plaats op woensdagavond 15 mei. Naast het scholierenkampioenschappen voor basisscholen in en nabij Hoogland bevat dit hardloopevenement een jeugdloop en een prestatieloop in combinatie met een 10 km wedstrijd. De afgelopen maanden heeft een vernieuwd en versterkt Organisatie Comité gewerkt aan de voorbereiding van deze jubileumeditie.

Nieuw is dat het ook een testloop biedt voor de recreantenleden van Altis. Iedereen is welkom en kan zich tot en met 14 mei inschrijven via www.hooglandsedorpsloop.nl. Na-inschrijving ter plaatse is vanaf 18.30 uur mogelijk voor zover startnummers beschikbaar zijn. De inschrijving voor het scholierenkampioenschap gaat via de deelnemende scholen.

ONDERSCHEIDINGEN Bernard Wouters van AV Triathlon kreeg vorige week dinsdag de Altis Waarderingsspeld uitgereikt. ,,Deze waarderingsspeld reiken wij uit aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de atletieksport in Amersfoort. Bernard is jarenlang betrokken bij vele wedstrijden, actief op de atletiekbaan en is tien jaar actief geweest in de gezamenlijke materialencommissie van Altis en AV Triathlon", aldus de voorzitter van Altis Gert Koudijs.

Het bestuur van Altis verleende aan talenten Femke Bol en Sven Jansons het predicaat Gelauwerde Atleet vanwege hun bijzondere sportieve prestaties.

NK MEERKAMP Zaterdag 1 en zondag 2 juni is Altis gastheer van het Nederlands kampioenschap meerkamp voor Junioren. ,,Dit NK Junioren Meerkamp is zo mooi omdat het aansluit bij de ambities en groei van onze jeugdafdeling. Dat willen we graag in de regio laten zien." Over twee dagen verspreid laten de jongens op tien onderdelen hun prestaties zien. Voor meisjes bestaat de meerkamp uit zeven onderdelen. Begin april is de inschrijving geopend door de Atletiekunie.

De beste jeugdatleten van Nederland zijn dan te zien op atletiekbaan Schothorst, waaronder talenten uit de regio Amersfoort. Beide dagen is de toegang gratis en het Altis-clubhuis bij de baan gastvrij geopend.

CHALLENGE Het weekend van 14 en 15 september organiseren Altis en Pax Kinderhulp Amersfoort de '24 uur Challenge' een sponsorloop voor teams. Het doel is geld in te zamelen voor 'Het Nest' in Zenica (Bosnië), een inloophuis voor kinderen uit gezinnen met meervoudige problematiek.

Deelnemers dragen met hun gesponsorde sportieve inzet bij aan de instandhouding van dit voor kinderen belangrijke thuis. Rond de '24 uur Challenge' organiseren Altis en Pax veel meer activiteiten op de atletiekbaan Schothorst, zoals een lichtjesloop voor kinderen en een meerkamp.

Meer op www.24uurchallenge.nl.

De agenda van Altis
15 mei: Hooglandse Dorpsloop Kerklaan, Hoogland
1 en 2 juni: NK meerkamp junioren Atletiekbaan Schothorst
14 en 15 september: 24 uur challenge Atletiekbaan Schothorst