• HC Eemvallei keepster Anniek Maaskant speelde een hoofdrol tegen Zutphen.

    Foto Rinus van Denderen

Koploper maatje te groot voor HC Eemvallei

AMERSFOORT Het nog jonge en voor het eerste seizoen onder de vlag van dames 1 spelende team van HC Eemvallei, toonde in de thuiswedstrijd (sportpark Caraïben in Vathorst) tegen koploper Zutphen uit het goede hout te zijn gesneden. Alhoewel het team van trainer/coach Bart Reitsma met 0-3 verloor, waren met name werklust en enthousiasme zichtbare ingrediënten bij de Amersfoortse hockey vierdeklasser. 

Huub van Aerssen

 

Dat het geen eenvoudig hockeymiddagje zou gaan worden voor het jonge damesteam van HC Eemvallei stond voor aanvang van het thuistreffen tegen Zutphen eigenljk wel vast. De Zutphense formatie is trotse koploper en wordt gezien als titelkandidaat nummer één. HC Eemvallei daarentegen is een jong team in opbouw dat weliswaar niet onverdienstelijk presteert getuige haar zevende positie op de ranglijst, maar nog duidelijk ervaring tekort komt om het de Zutphenaren echt moeilijk te maken. Toch bleek dit uiteindelijk niet helemaal het geval en hadden de gasten bij tijd en wijle de grootste moeite met het enthousiaste werkhockey van de thuisploeg.

 

OVERWICHT Van meet af aan ontspon zich een 'eenzijdig' hockeyduel met een op volle toeren aanvallende Zutphense formatie en aan de andere een sterk verdedigend Eemvallei dat hoofdzakelijk rond de eigen cirkel stond gepositioneerd. In de eerste vijf minuten van de eerste helft moest de Amersfoortse goalie Anniek Maaskant al diverse keren corrigerend optreden en had Eemvallei al vroeg op ruime achterstand kunnen staan. 

Maar verdedigend zat het goed in elkaar bij de thuisploeg, groeide Maaskant naar grote hoogte en wist een op de counter spelend Eemvallei het tot de 30e minuut droog te houden. Maar het veldoverwicht van Zutphen was te groot en leidde in de 31e minuut tot de terechte 0-1 voorsprong. Met een goed opgezette aanval kort voor het rustsignaal witst Zutphen een ruststand te bereiken van 0-2 en leek de thuisploeg haar kruit te hebben verspeeld. 

 

INZET Maar ook in het tweede deel een dapper strijdend en enthousiast spelend HC Eemvallei dat de ene na de andere strafcorner te verwerken kreeg en pas na een tiental minuten speeltijd een derde treffer moest incasseren. Een uitbraak van de thuisploeg leverde korte tijd later een tegentreffer op die echter door het scheidsrechtsduo ten onrechte werd afgekeurd. Op basis van inzet en werklust was dit doelpunt absoluut loon naar werken geweest. Alhoewel de einduitslag van 0-3 te respecteren valt, bleef de thuisploeg in zichzelf geloven en kon terugblikken op een 'lekker' potje hockey. 

Bart Reitsma: ,,Ik kijk ondanks de nederlaag met een tevreden gevoel terug op deze wedstrijd. In het voorveld kwamen we gewoonweg tekort. Daarentegen hebben we verdedigend ons 'mannetje' gestaan en kwamen we bij vlagen ook aan aanvallende acties toe. Ten opzichte van de start van dit seizoen zit er duidelijk progressie in de ploeg. Al met al hebben we naar behoren gepresteerd. Compliment voor het team."