• MIA speelster Charlotte van Dijk (links) kende een goed optreden in de Boom formatie.

    Rinus van Denderen Fotografie

Korfballers MIA in slotfase hard onderuit

AMERSFOORT In de voorlaatste en tevens laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen 2016-2017, liet korfbal eersteklasser MIA zich in de slotfase van de wedstrijd aftroeven en gaf daarmee een op zich zekere overwinning nodeloos uit handen. Tegen de nummer twee op de ranglijst VEO uit Voorburg bleef de teller voor de MIAnezen steken op 21-22. Daarmee verdween het laatste sprankje hoop om, met nog een wedstrijd voor de boeg, nog een plaatsje te kunnen stijgen op de ranglijst.

Huub van Aerssen

 

Aangezien er behoudens een treetje hoger in de eindrangschikking voor de Amersfoortse formatie eigenlijk niets meer op het spel stond, had MIA trainer Casper Boom de vakverdeling behoorlijk door elkaar gegooid en heerste er een ontspannen sfeer in de ploeg. Van meet af aan ontspon zich dan ook een boeiend en spannend korfbalgevecht tussen twee aan elkaar gewaagde teams die beiden vol voor de overwinning gingen.

Alhoewel beide ploegen in de eerste tien minuten afwisselend tot scoren kwamen, was het halverwege de eerste helft de thuisploeg die een gaatje wist te slaan van vijf doelpunten. Maar een krachtig spelend MIA dat tot op dat moment de wedstrijd geheel onder controle had, vergat vervolgens die met hard werken opgebouwde voorsprong verder uit te breiden en zag kort voor het rustsignaal VEO terugkomen naar een uiteindelijke 11-9 ruststand.

 

OMMEKEER Ook in het tweede deel twee tot op het bot gemotiveerde teams die weigerden voor elkaar onder te doen. Alhoewel de thuisploeg in de beginfase van die tweede helft nog wel de boventoon voerde, waren het na driekwart van de speeltijd de gasten uit Voorburg die voor het eerste in dit treffen op voorsprong kwamen (19-20). Dat betekende een ommekeer in het team van Boom, die weliswaar nog een tweetal wissels doorvoerde, maar lijdzaam moest toezien hoe zijn ploeg die zeker mentale dreun niet meer wist op te vangen.

Alhoewel MIA in een enerverende slotfase nog wel twee keer langszij wist te komen, bleek de tijd tekort om er op zijn minst nog een punt uit te slepen. De eindstand van 21-22 kwam dan ook hard aan bij de MIAnezen wie aan werklust en inzet zeker niets te verwijten viel.

 

TE WEINIG SCOREND VERMOGEN Scheidend MIA trainer Casper Boom na afloop van de wedstrijd: ,,Met name in de eerste helft hebben we onszelf tekort gedaan. We vergaten té veel om geboden kansen (schotkansen) om te zetten in doelpunten om daarmee de opgebouwde voorsprong verder uit te breiden. Alhoewel we zeker geen slechte wedstrijd speelden, bleven we qua scorend vermogen beneden het gewenste niveau. Gewoon jammer als je weet dat je veruit de bovenliggende partij bent en gezien het veldspel zeker twee punten had verdiend."

Frank van de Wiel: ,,Doodzonde! We hebben een prima wedstrijd gespeeld die tot het eind toe spannend bleef. In Voorburg bleven wij aan de goede kant van de streep. Dat had hier zeker een vervolg verdiend."