• Trainster Femke van Odijk.

    Rinus van Denderen

KVVA kiest voor Femke van Odijk: ,,Zij is ambitieus en wij willen dat zijn"

AMERSFOORT De vrouwelijke trainster Femke van Odijk gaat volgend seizoen het eerste herenteam van KVVA trainen. De vereniging gaat van de zondagafdeling naar de zaterdag en dit paste perfect in het plaatje van de huidige trainster van Het Vliegdorp uit Soesterberg. ,,Heerlijk dat ik nu in mijn eigen stadje aan de slag kan gaan."

Jeroen van der Veer

De 26-jarige oefenmeester maakte vorige maand bekend na twee seizoenen te stoppen bij Het Vliegdorp en al vrij snel heeft ze een nieuwe club gevonden. Aan het begin van de periode in Soesterberg werd de Amersfoortse landelijk nieuws, toen zij als een van de eerste vrouwelijke trainsters voor een mannenselectie stond. 

,,Het eerste gesprek bij KVVA was meteen goed", aldus een enthousiaste Van Odijk. ,,Voor mij was dat erg belangrijk, want ik ben een gevoelsmens. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ben blij dat ik die nu bij KVVA krijg."

Samen met de KVVA hoopt Van Odijk een nieuwe frisse wind door de vereniging te laten waaien. ,,Veel leden zijn in het verleden vertrokken, omdat het een zondagclub was. Nu gaan we met het eerste team op zaterdag spelen en gaan we bouwen aan een mooie toekomst. Dat is hier zeker mogelijk en daar gaan we voor."

Na het tweede gesprek vond Van Odijk het belangrijk om te weten hoe de huidige selectie tegenover haar komst stond. Vanuit de groep ontving ze positieve reacties. ,,Zij waren ook voor mijn komt. Nou, waarom zou ik dan nog twijfelen? Heerlijk om aan de slag te gaan in mijn eigen stad. Hier ligt toch mijn netwerk. Ik kijk bijvoorbeeld nu al uit naar het Amersfoortse Kampioenschap en de grote hoeveelheid derby's die er volgend jaar zullen komen."

Bij KVVA is het maar wat trots dat het Femke van Odijk kan presenteren als trainster voor de groep. ,,Zij is enorm ambitieus en wij willen dat weer zijn", laat Arend van Westerneng weten. ,,Zij kwam overtuigend over en wij denken dat dit de juiste persoon voor onze club is."

Toch had het in het begin wel wat twijfel, moet Van Westerneng bekennen. Een vrouw voor de groep bij KVVA; zou dat kunnen? ,,Die vraag is nu met ja beantwoord. Zij heeft bij ons al snel de twijfel weggenomen en ook de selectie is voorstander. Wij vonden het belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant opstaan."

Doordat KVVA op de zaterdag gaat spelen, zal er een hele nieuwe start gemaakt worden. ,,Femke is iemand van de strakke hand, maar ook iemand die tussen de groep kan staan. Dat zochten wij en hebben wij nu gevonden. Zij zit vol energie en iedereen binnen de vereniging is er van overtuigd dat de juiste keuze is gemaakt."