• Henry Rack

Ladiesnight schot in de roos

AMERSFOORT Wie denkt nog een toegangskaart voor de eerste Ladiesnight van voetbalclub Nieuwland te bemachtigen, komt bedrogen uit. Alle beschikbare honderd kaarten voor het vrouwenevenement op 6 februari waren niet lang na de bekendmaking verkocht.

Balt Gmelig

,,Het was meteen een gekkenhuis", zo kan Samira Brandsen (22), een van de vijf vrouwelijke organisatoren van de Ladiesnight, niet anders concluderen. ,,Binnen twee weken was het evenement uitverkocht. We hebben daarna nog veel aanvragen binnen gekregen. Die mensen staan allemaal op een wachtlijst maar zij worden alleen toegelaten als iemand met een kaart afzegt." De veiligheid was voor Brandsen en haar mede-organisatoren Gabrielle Rack, Kirsten Bredewoud, Astrid Vianen en José Verrips de belangrijkste reden om maximaal honderd belangstellenden in het clubhuis van Nieuwland toe te laten. 

Rack en Bredewoud zijn de initiatiefnemers van de Ladiesnight, de eerste op het terrein van een Amersfoortse voetbalcub. ,,Zij kwamen op het idee door het project Vullen of Voeden", vertelt de zus van Nieuwland voetballer Joël Brandsen. ,,De Ladiesnight staat deels in het teken van dat project en is een weddenschap van Wilfred Genee met Johan Derksen. Begin dit seizoen is Nieuwland gestart met de verkoop van gezonder voeding in de kantine. Vijf nieuwe producten zijn aan het assortiment toegevoegd."

,,Wij beginnen de Ladiesnight ook met een speciale gast", vervolgt Brandsen die het leuk vindt om bij Nieuwland ook een keer wat voor de vaak aanwezige vrouwen te kunnen organiseren. ,,Lili Genee, de vrouw van Wilfred, komt onze Ladiesnight openen. Zij is de initiatiefnemer van het project omdat zij vond dat het mogelijk moest zijn om gezond maar toch ook lekker voedsel in een sportkantine te kunnen eten. Lili heeft, samen met Wilfred en aantal deskundigen, het boek Vullen of Voeden geschreven."

De deelnemers aan het project Vullen of Voeden maken kans op een prachtige prijs. ,,Wij kunnen voor de club een gloednieuwe keuken ter waarde van 15.000 euro winnen", aldus Brandsen die ooit als 4-jarige het eerste vrouwelijke lid van Nieuwland was. ,,Met de organisatie van de Ladiesnight verdienen wij veel punten. Eind januari doen wij ook mee aan het evenement Gluren bij de buren. Wij gaan dan bij tennisvereniging Nieuwland spelen en gezonde voeding verkopen. Ik geloof dat wij daarvoor al 88 aanmeldingen hebben ontvangen. Daar scoren wij ook mee."

Maar een goed doel zijn de vijf organisatoren van Ladiesnight ook niet vergeten. Brandsen: ,,Omdat wij allemaal wel iemand kennen met borstkanker, hebben wij voor Pink Ribbon gekozen. Alle fooi, het toiletgeld en vrijwillige bijdragen van iedereen storten wij in de kas van die instelling." Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van borstkanker met als doel een beter en langer leven voor iedere patiënt. 

Voor de Ladiesnight worden totaal vijftien stands neergezet, zowel binnen als buiten het clubhuis. Het terras van de club wordt overdekt en van heaters voorzien.