• Quick - FC Uitgeest

    Foto Van Denderen

Leegloop VOP na degradatie

AMERSFOORT De twee lokale eersteklassers Hoogland en Quick hebben zich voor het nieuwe seizoen niet opzienbarend versterkt. Wat wel na de sluiting van de transfermarkt op 15 juni opviel, was de niet onverwachte leegloop bij VOP na de degradatie uit de tweede klasse.

Balt Gmelig

 

Vooral van Quick had na de promotie naar de eerste klasse wel wat meer verwacht mogen worden dan de spelers die de gelederen van de zondagclub hebben versterkt. De beste nieuweling in de selectie van trainer Ernst Kraak is op papier Marvin Snijders. Als de Amersfoorter die in het afgelopen seizoen vanwege blessures niet veel voor Eemdijk actief was, zijn niveau en doelpuntenaantal haalt wat hij in het seizoen 2013-2014 bij VOP realiseerde, kan Quick veel plezier aan de schutter beleven. Eerder was de schutter al op Dorrestein actief maar dat was toen geen succes. Tegenover de komst van zeven nieuwelingen staat het vertrek van evenzoveel spelers uit de selectie die vergeleken met vorig seizoen wel iets groter is geworden. 

 

Hoogland verraste met het aantrekken van Emile Brouwer, een dertiger die bij zijn vorige club VOP ups (promotie) en downs (degradatie) meemaakte. De spits had wel trek in een nieuw avontuur en hoopt bij de eersteklasser de recente teleurstelling bij VOP snel te kunnen vergeten. Voor de voorlopig uitgeschakelde Luuk Voorburg is Brouwer geen slechte vervanger. Beide centrumspitsen lijken, qua speelwijze, sterk op elkaar en weten ook regelmatig het doel van de tegenpartij te vinden.

 

De van Quick overgekomen Bas Wobbes is ook een speler die weet wat scoren is. De middenvelder was afgelopen seizoen bij zijn oude club goed voor twaalf doelpunten in de reguliere competitie. Verrassend is de snelle terugkeer van Franklin Harmsen op sportpark Langenoord. Na een seizoen met veel blessuleed bij Nieuwland heeft de aanvaller zich weer bij Hoogland aangesloten. Maar liefst zeventien spelers stelden zich na de degradatie naar de derde klasse niet meer voor VOP beschikbaar. Hun plekken in de selectie van de nieuwe trainer Roger Lantinga worden door tien nieuwe spelers ingenomen. Meest opvallende nieuweling is de van CJVV teruggekeerde Jeroen Louissen. 

foto Bas Wobbes (rood shirt) komt volgend seizoen als nieuwe speler van Hoogland mogelijk zijn oude club (Quick) tegen. Archieffoto.