• De nummer zeven op de nationale ranglijst, Marco Eggink, toonde ook nu zijn klasse.

    Foto Rinus van Denderen

'Lockhorst on Wheels' goed ontvangen

AMERSFOORT Het rolstoeltoernooi 'Lockhorst on Wheels', dat afgelopen weekend werd afgewerkt op de tennisbanen van de Leusdense tennisvereniging LTV Lockhorst en op de binnenbaan in Baarn, mocht in deze eerste editie als succesvol worden bestempeld.

Huub van Aerssen

De 13-jarige initiatiefnemer Jort Verhage straalde dan ook tijdens de prijsuitreiking en werd door zowel deelnemers als de toernooicommissie (maakte hij zelf ook deel van uit) gecomplimenteerd met de wijze waarop dit rolstoeltennistoernooi tot stand kwam en de wijze van uitvoering. Verhage: ,,Mede dankzij de voortreffelijke samenwerking met LTV Lockhorst en een geweldige toernooicommissie, is een droom werkelijkheid geworden en kijk ik terug op een meer dan geslaagd tennisevenement ondanks een verregende finaledag. Dank aan allen die zorg hebben gedragen voor een lang weekend vol met rolstoel toptennis."

Ook toernooileider Christian Heinerman, tennisleraar en eigenaar van Heinerman Tennis, reageerde bijzonder positief over dit eerste rolstoeltennistoernooi in de regio: ,,We hebben in de voorbereiding naar dit toernooi toe behoorlijk moeten lobbyen om de benodigde financiële middelen bijeen te krijgen en spelers te mobiliseren. Mede dankzij de steun van de Johan Cruijff Foundation en tal van overige sponsoren is dat gelukt en hebben zo'n 45 nationale en internationale rolstoeltoppers een succesvol toernooi op de mat gezet met tal van prachtige partijen."

Net als Heinerman, was ook LTV Lockhorst voorzitter Frank de Wit die mening toegedaan: ,,Alhoewel een dergelijk toernooi ten opzichte van 'valide' toernooien toch behoorlijk wat meer voorbereiding vergt, kunnen we als vereniging en organisatie terugblikken op een geslaagd evenement, dat zeker voor herhaling vatbaar is. Eerst maar even evalueren en dan kijken naar vervolgactie(s). Als vereniging hebben wij genoten en betrof het een prima combinatie met de derde uitvoering en het finaleweekend van het ITA Jeugdkampioenschap dat de afgelopen week ook op onze banen werd afgewerkt."

KAMERAADSCHAP Ook de deelnemers aan dit nationale ranglijstoernooi voor rolstoeltennissers 'Lockhorst on Wheels' waren uitermate te spreken over de uitvoering en staken dat niet onder stoelen of banken: ,,De wijze waarop hier in Nederland wordt omgegaan met rolstoeltennis en de kameraadschap en sfeer die je proeft tijdens de toernooien, vindt je in Duitsland niet," aldus vooralsnog de enige buitenlandse deelnemer Thomas Lewe uit de omgeving van Munster.

Ook de winnaar in de categorie HE (MD) en de nummer zeven van de nationale ranglijst, Marco Eggink, uitte zich lovend over dit rolstoeltoernooi: ,,Prima toernooi met prachtige banen en een geweldige organisatie. Ik ben volgend jaar ook zeker weer van de partij om mijn titel te verdedigen."

Of 'Lockhorst on Wheels' een vervolg krijgt in 2017, is nog niet bekend.