• De Dorpsloop Hoogland trekt tal van regionale en bovenregionale atleten aan

    Foto Rinus Van Denderen

Loopspektakel voor scholieren en atleten: Dorpsloop Hoogland

AMERSFOORT Op woensdag 16 mei 2018 vindt voor de 16e keer in successie de Klaverblad Verzekeringen Hooglandse Dorpsloop plaats. Het programma van dit loopevenement is zoals ook voorgaande jaren vertrouwd te noemen. Ook deze editie bevat scholierenkampioenschappen voor basisscholen in en nabij Hoogland, een jeugdloop en een prestatieloop in combinatie met een 10 kilometer wedstrijdloop. Een loopfestijn dus voor jong en oud over een in Hoogland gesitueerd vlak en bestraat parcours.

Huub van Aerssen

Een razendsnel parcours waarvan alle te lopen afstanden zijn gecertificeerd. Dat betekent dat de te lopen afstand(en) tot op de meter nauwkeurig is. De tijdsregistratie wordt voor alle deelnemers verzorgd door Racetimer met een chip in het startnummer. Allen die vóór 24 april inschrijven, krijgen als bonus zijn of haar voornaam op het toegewezen startnummer afgedrukt.

CERTIFICERING/RONDE AFSTAND De certificering van het parcours door de atletiekunie betekent dat er precies 10.000 meter gelopen wordt. Omdat het parcours vlak en zeer snel is, is het voor veel atleten interessant om op de wedstrijddag een poging te ondernemen hun PR te verbeteren of de vorm te testen. De verwachting is dat de Dorpsloop ook bovenregionaal veel belangstelling zal trekken.

De Hooglandse scholieren en de overige jeugd lopen een ronde van 1100 meter. Deelnemers aan de prestatieloop lopen naar keuze een aantal ronden van 2000 meter. De wedstrijdloop gaat over vijf ronden van elk 2000 meter. De start is op de kruising van de Zevenhuizerstraat met de Kerklaan en de finish is op de Kerklaan in Hoogland zelf.

PROGRAMMA/KOSTEN Op 16 mei om 18.15 uur is de start van het scholierenkampioenschap jongens en meisjes groepen 3,4 en 5 (afstand 1,1 km). Kosten deelname is gratis via de scholen. Om 19.00 uur is de start van de jeugdloop (1,1 km en geboortejaren 2006-2010). Kosten deelname €3,50 online en €5,00 ter plaatse. Om 19.10 uur deel twee van het scholierenkampioenschap (1,1 km). De wedstrijdloop (10 km) start om 20.00 uur (wedstrijd mannen en vrouwen senioren, masters 35+). Kosten deelname €7,50 online en €10 ter plaatse. De start van de prestatieloop is eveneens om 20.00 uur (afstanden 2/4/6/8 en 10 km). Kosten deelname variërend van €5 tot €10, afhankelijk van de te lopen afstand en voorinschrijving.

INSCHRIJVEN De inschrijving voor de Klaverblad Verzekeringen Hooglandse Dorpsloop is inmiddels geopend. Inschrijven kan via de website www.hooglandsedorpsloop.nl. Hier is meer informatie te vinden en kan ook het inschrijvingsformulier voor de basisscholen in en nabij Hoogland worden gedownload. Zoals al aangegeven is de deelname voor scholieren gratis en wordt voor overige deelnemers een beperkte bijdrage gevraagd.

Er kan worden voor- ingeschreven tot en met 15 mei 2018. Voor inschrijven op de dag zelf wordt een hoger tarief gehanteerd.