Loting AVK 2015 op vrijdag 1 mei

AMERSFOORT - Na vrijdag 1 mei weten alle dertien lokale clubs het speelschema voor de jaarlijkse strijd om het Amersfoorts Voetbalkampioenschap. Die dag wordt in het clubhuis van Cobu Boys, dit jaar de gastheer van het AVK, de loting gehouden.

De beste seniorenteams van de gemeente Amersfoort komen half augustus (8-14) met hun vernieuwde selecties naar sportpark Zielhorst om te bepalen wie zich een jaar lang kampioen van Amersfoort mag noemen. Met de organisatie van het AVK 2015 zijn de besturen van Cobu Boys en de Stichting Amersfoorts Voetbalkampioenschap al druk bezig. ,,De eerste gesprekken hebben wij al achter de rug", vertelt Bert van Plateringen, een van de vijf bestuursleden van de stichting AVK. Hij is met Piet Hoek verantwoordelijk voor de sponsoring van het toernooi. Het tweetal strikte voor de vorige editie Labee Advocaten als hoofdsponsor van het AVK. Voor dit jaar is de naam van de hoofdsponsor nog niet ingevuld. ,,Misschien Labee weer", aldus Van Plateringen. ,,Zij waren in ieder geval tevreden over het vorige AVK."

(NB: Per abuis werd in de papieren editie gesproken van maandag 1 mei. Dit moet uiteraard virjdag zijn, zoals ook genoemd in de intro, red).