• Topscheidsrechter Dennis Higler (links) verricht samen met Marco Voet de loting voor het AVK.    

    Foto Van Denderen

Loting AVK door scheidsrechter Dennis Higler

AMERSFOORT Eredivisiescheidsrechter Dennis Higler heeft vrijdag op het sportcomplex van Hoogland de loting voor het jaarlijkse Amersfoorts Voetbalkampioenschap verricht. Het evenement voor de beste seniorenelftallen, dat zaterdag 13 augustus 2016 begint, blijft dit jaar ongewijzigd.

Balt Gmelig

De organisatoren, stichting AVK en gastheer Hoogland, zagen geen reden om aan de succesvolle formule van de laatste jaren een einde te maken. ,,We hebben niets aangepast en gaan op dezelfde voet verder", vertelde André Hielckert, voorzitter van de Stichting AVK, na de loting vrijdagavond in het clubhuis van Hoogland.

Voor het verrichten van de loting was Dennis Higler uitgenodigd. Geen verrassende keuze van de organisatie, omdat de roots van de profscheidsrechter in Hoogland liggen. Hij speelde ooit voor de voormalige dorpsclub, maar zag al snel in dat het voetballen op een behoorlijk niveau voor hem niet was weggelegd. Daarom besloot hij al op jonge leeftijd te gaan fluiten. Met succes, want de Hooglander is bijna wekelijks in de vaderlandse eredivisie actief. ,,Als voetballer had ik dat niveau zeker niet gehaald", zei Higler, voordat hij samen met Marco Voet aan de loting begon. ,,Het is een kwestie van hard werken en soms een beetje geluk hebben."

In de eerste ronde, startend op zaterdag 13 augustus start, valt de ontmoeting tussen CJVV, de huidige koploper in de derde klasse D, en tweedeklasser Nieuwland het meest op. Na vijf duels in de openingsronde volgt twee dagen later (maandag 15 augustus) de stadsderby tussen de eersteklassers Hoogland en Quick. Een wedstrijd die ongetwijfeld de meeste aandacht zal krijgen.

VETERANEN Nieuw voor het AVK: het toernooi voor 45-plussers. Voorafgaand aan de loting streden vertegenwoordigers van negen lokale clubs (Hoogland, VOP, Nieuwland, Hooglanderveen, CJVV, Cobu Boys, APWC, VVZA en Amsvorde) om het kampioenschap van Amersfoort in die leeftijdscategorie. Winnaar werd de gastheer. Zij waren, na een doelpuntloze finale, beter dan Nieuwland in het nemen van strafschoppen. Rob ter Mors, voorzitter van Nieuwland, miste een strafschop. Maar, hij mocht later van zijn ploeggenoten toch de beker voor het behalen van de tweede plaats ophalen. ,,Ik vond het toernooi een succes", zei Voet, de man die voor de organisatie van het toernooi op sportpark Langenoord tekende, na de prijsuitreiking, ,,We gaan het volgend jaar hier zeker weer doen. Ik ga ervanuit dat de rest (Quick, KVVA, De Posthoorn en HVC) dan ook meedoet." 

PROGRAMMA CJVV - Nieuwland, Amsvorde - VOP, Hooglanderveen - KVVA, De Posthoorn - HVC en Cobu Boys - VVZA. Pas in de tweede ronde komen de nummers 1,2 en 3 van het vorige AVK (kampioen Hoogland, Quick en APWC) in actie. Ook voor die ronde werd vrijdagavond geloot en leverde het volgende resultaat op: Hoogland - Quick, APWC - winnaar Cobu Boys/VVZA, De Posthoorn/HVC - CJVV/Nieuwland en Hooglanderveen/KVVA - Amsvorde - VOP.