• Archief BDUmedia

Loting eerste knock-out ronde bekertoernooi

AMERSFOORT De Amersfoortse clubs die nog in het toernooi om de districtsbeker zitten, weten hun tegenstander. Vanmorgen werd in Zeist de loting verricht.

Meest in het oog springende wedstrijd is dit tussen eersteklasser Hoogland en hoofdklasser Zuidvogels op woensdag 25 oktober. Een dag eerder speelt derdeklasser Nieuwland thuis tegen eersteklasser SVL uit Langbroek. Ook derdeklasser Cobu Boys speelt op 24 oktober, maar dan uit tegen de reserves van Spakenburg. Op donderdag 26 oktober staan er dan nog twee duels op het programma. Tweedeklasser Hooglanderveen neemt he tin Utrecht op tegen derdeklasser Sporting 70. En derdeklasser VVZA speelt ook in Utrecht, tegen tweedeklasser Kampong.

De loting werd woensdag in Zeist verricht door Justin Kluivert. Er zijn nog 142 teams over die strijden om de beker, waaronder zes reserve-elftallen. Zo spoedig mogelijk na de eerste ronde vindt de eerste openbare loting plaats voor de tweede knock-out ronde en de derde knock-outronde. De tweede knock-out ronde wordt gespeeld in het weekend van 11 en 12 november.

De derde knock-out ronde is een tussenronde, waarna er bij het begin van de winterstop in totaal nog 32 teams over zijn. Deze ronde wordt gespeeld op 12, 13 en/of 14 december. De finale van de districtsbeker staat gepland op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei 2018.