• Medewerkers van BMC wandelen met bewoonsters van de Mgr Bomstichting door Bos Birkhoven.

Marathon medaille voor wandelende senioren

AMERSFOORT Op initiatief van de Stichting Marathon Amersfoort is afgelopen zaterdag gewandeld met bewoners van zorgcentrum Mgr. Blom aan de Barchman Wuytierslaan. Onder de titel 'After Marathon Walk' organiseert de stichting Marathon Amersfoort jaarlijks een wandeltocht met senioren.

,,Onze missie is álle Amersfoorters in beweging te brengen. Daar horen ouderen ook bij", zegt woordvoerder Jaap Hengeveld van de Stichting Marathon Amersfoort. ,,De bewoonsters in dit verzorgingshuis zijn vooral zusters op leeftijd. Die hebben geen kinderen of kleinkinderen. Voor een ommetje door de tuin of een wandeling in Bos Birkhoven zijn ze mede afhankelijk van de hulp van vrijwilligers."

De wandeltocht door Birkhoven was dit jaar mede te danken aan de inzet van een groep medewerkers van adviesbureau BMC. Vanwege het 30 jarig jubileum van BMC en in lijn met de missie van het bedrijf - bijdragen aan de kwaliteit van de publieke sector- zijn zaterdag honderden medewerkers aan de slag gegaan in wijken en buurten van Amersfoort. Zo werd er gewerkt in de Tuin der Verbinding, geklust op zorgboerderij Blommendal, en dus ook gewandeld met de bewoners van woonzorgcentrum Mgr. Blom. Onder het genot van een glas vruchtensap kregen alle deelnemende bewoonsters na afloop een originele Marathon Amersfoort 2016 medaille omgehangen.