• Prijswinnaars van bij het Sportgala tijdens een eerdere editie.

    Sportgala Amersfoort

'Met elkaar het Sportgala steeds groter maken'

AMERSFOORT Tijdens de negende editie van het Sportgala worden maandagavond weer prijzen uitgereikt aan topsporters die woonachtig zijn in Amersfoort of lid zijn van een Amersfoortse sportvereniging. Bij de organisatie van het Sportgala zijn veel mensen betrokken, zoals de organisatoren, de regisseur, de presentator en de locatie. Gemeente Amersfoort, de Amersfoortse Sport Federatie en SRO hebben samen de organisatie in handen. 

,,Het Sportgala gaat steeds meer leven bij de sporters zelf. Elk jaar meer bezoekers, dat is wat we graag willen", vertelt Heidi van de Kamp van de gemeente Amersfoort. ,,Dit jaar worden voor het eerst bedrijven betrokken bij het evenement, via een Sportmatchbeurs die 's middags wordt georganiseerd. Op deze manier hopen we dat bedrijven en sportverenigingen meer contact met elkaar krijgen, ze kunnen wederzijds iets voor elkaar betekenen. Het Sportgala is hiervoor een mooi platform."

FIJN TEAM Door de grootte van het evenement, is de organisatie een behoorlijke klus. ,,Er komt veel kijken bij het organiseren van het Sportgala. Er is om het perfect te laten verlopen een regisseur nodig. Toen de overstap een paar jaar geleden naar Flint werd gemaakt, kwamen wij via Flint in contact met Isaäk Hofland en dat klikte meteen. Samen met hem en presentator Jeroen Stomphorst vormen wij een goed en fijn team. Het werken in een vast team is altijd prettig. Je raakt op elkaar ingespeeld en hoeft niet ieder jaar weer gevoelsmatig opnieuw te beginnen, doordat er andere mensen bij betrokken zijn", aldus de organisatoren.

REGISSEUR EN PRESENTATOR Als regisseur van het Sportgala stemt Isaäk alles wat er op het toneel gebeurt op elkaar af. ,,Ik vind het heel leuk om het hele concept te bedenken, juist kijken wat je anders kan doen dan anderen." Jeroen Stomphorst is voor de zesde keer presentator van het Sportgala en dat maakt hem erg betrokken: ,,Het is niet zo dat ik de dag zelf nog ingevlogen wordt met instructies. De hele organisatie wordt samen gedaan met een vast team en na afloop wordt er geëvalueerd. Met z'n allen hopen wij het Sportgala steeds groter te maken in Amersfoort."

THEATER Het Sportgala wordt maandag gehouden in Flint, volgens Jan van SRO bij uitstek de plek voor een gala: ,,Een gala hoort in een theater. Sinds vier jaar kunnen wij het Sportgala in Flint houden. Door de chique uitstraling en de faciliteiten zet je een prachtige show neer."