• Met name in het eerste deel was MIA niet te stoppen door Ritola en kende de ploeg een hoog schotpercentage

    Huub van Aerssen

MIA toont karakter tegen Ritola

AMERSFOORT Korfbal eersteklasser MIA nam afgelopen weekend revanche voor de eerder dit seizoen geleden ruime nederlaag tegen het hooggeplaatste Ritola uit Zuidlaren. Met 24-21 waren de MIAnezen op het eigen sportpark aan de Schothorsterlaan ditmaal té sterk voor de gasten uit het noorden van het land. Met name in het eerste deel van de wedstrijd was MIA veruit de beter scorende ploeg getuige de ruststand van 16-11. Alhoewel het tactisch concept in het tweede deel wat scheurtjes vertoonde en het scorend vermogen wat afnam, slaagde de Amersfoortse formatie van trainer/coach Wouter van Brenk er in om de snel teruglopende voorsprong vast te houden en de volle winst in eigen huis te houden. 

STERKE START Dat MIA wat goed te maken had tegen de gasten uit Zuidlaren was wel duidelijk getuige de eerder geleden 29-19 uitnederlaag. Met de door van Brenk doorgevoerde drie wissels in de basis te weten Johan Kraan, Babette Martens en Quinty Stahli waarvan de laatstgenoemde twee hun basisdebuut maakten in de hoofdmacht, kende MIA een sterke start. Alhoewel Ritola in de beginfase van de wedstrijd nog wel aardig in de buurt kon blijven van de homogeen spelende thuisformatie, zette MIA halverwege de eerste helft een tempo versnelling in wat al snel leidde tot een 8-3 voorsprong. De ploeg uit Zuidlaren die het scoren leek te zijn vergeten kon nog wel even aanhaken, maar werd in de slotfase van die eerste helft weggespeeld, waardoor MIA ging rusten met een comfortabele vijf punten voorsprong. Een in alle opzichten sterke eerste helft waarin de thuisploeg zowel aanvallend als verdedigend een sterke indruk maakte en opviel door werklust en een hoog schotpercentage. 

SOLIDE VOORTZETTING Ook bij aanvang van het tweede deel van dit korfbaltreffen een solide spelende thuisformatie die na een kwartier speeltijd de voorsprong wist uit te breiden tot een achttal punten. Maar geleidelijk aan werd het scorend vermogen minder, slopen er té veel persoonlijke foutjes in de ploeg en slaagde Ritola er in om in de slotfase van de tweede helft terug te komen naar 24-21. Maar MIA toonde zich ook in die fase de betere ploeg, wist de aanvallende activiteiten van Zuidlaren in toom te houden en de drie punten voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast te houden. 

Een geweldige prestatie van Amersfoort dat twee belangrijke punten wist toe te voegen aan het totaal en wat geruster omhoog kan kijken in de strijd voor lijfsbehoud in de korfbal eerste klasse (veld). 

Manager korfbalzaken en voorzitter technische commissie van MIA Coen Wilders: ,,Onze aandacht is en blijft er op gericht om met het eerste team nog een stap te kunnen maken. Dat betekent onder andere dat we veel aandacht besteden aan een goede jeugdopleiding, die met de komst (ruim een jaar geleden) van hoofd jeugdopleiding Ale Meijer een behoorlijke stap voorwaarts heeft gezet. Uiteindelijk willen zo veel mogelijk eigen jeugd inbouwen teneinde op termijn de beoogde sportieve doelen te bereiken. A jeugdspeelsters Babette Martens en Quinty Stahli zijn daar zeker een uitstekend voorbeeld van".