• Michiel Beumer moet door een knieblessure nu toekijken. Pas na de winterstop hoopt hij weer van de partij te zijn. 

    Foto Rinus van Denderen

Michiel Beumer knokt voor de punten met CJVV

AMERSFOORT Met twee punten uit zes wedstrijden kent CJVV een dramatische start van het seizoen. Desondanks is er bij de selectie geen paniek en is ook middenvelder  Michiel Beumer hoopvol gestemd. ,,Het komt echt wel goed."

Jeroen van der Veer

Toekijken hoe je teamgenoten strijden om het tij te keren. Het is iets wat voetballers niet tot nauwelijks kunnen en dat is bij Michiel Beumer niet anders. De middenvelder van CJVV heeft een knieblessure en moet hoogstwaarschijnlijk onder het mes. De ingreep komt op een zeer ongunstig moment, want zijn teamgenoten kunnen zijn fanatisme goed gebruiken. ,,Een blessure is altijd vervelend, maar helemaal als we niet goed draaien."

Het is een rare situatie waarin CJVV momenteel zit. Het trok flink wat nieuwe spelers aan en met nieuw bloed moest er in de tweede klasse voor het linker rijtje worden gegaan. Geen onrealistische doelstelling, maar de kaarten liggen momenteel anders op tafel. Het staat laatste in de competitie en het heeft nog geen duel gewonnen.

De grote vraag is waar het aan ligt. Wie de selectie van Sijtze Wobbes bekijkt, ziet er enkele goede spelers tussen staan. Een mix van ervaring en talent. Ook Beumer gelooft er heilig in dat het niet aan de trainer of selectie ligt. ,,Het kwartje moet gewoon onze kant opvallen. Elke keer krijgen wij ongelukkig de deksel op de neus en druipen we weer af. Natuurlijk klinkt dit raar als je slechts twee punten hebt, maar zo voelt het echt."

 

SLIJTAGESLAG Zo is de sfeer in het team goed en heeft iedereen het gevoel dat er een ommekeer gaat komen. De vraag is alleen wanneer. Afgelopen zaterdag hoopte men dat dit tegen IJFC gebeurde, maar na de 1-1 werd er toch weer verloren. ,,Als je de zes duels terughaalt, valt er over elk puntverlies wel wat te zeggen. Elke keer steeds niet. Maar we zijn positief. Het degradatiespook is hier nog niet gezien en er zijn geen deuren kapot geslagen."

De valse start komt ook door de grote hoeveelheid blessures, denkt Beumer. ,,De voorbereiding was zwaar en het Amersfoortse Voetbalkampioenschap was een slijtageslag. Gelukkig raakt iedereen nu weer fit, maar kom ik weer in de lappenmand."

 

AANMOEDIGEN Al langer speelde Beumer met knieklachten, maar werd de oorzaak niet gevonden. Deze lijkt er nu wel te zijn en is een meniscusoperatie hoogstwaarschijnlijk noodzakelijk. ,,Dit is verschrikkelijk. Niet dat er misschien een operatie nodig is, maar vooral dat ik er niet voor het team kan zijn. Juist in zo'n fase van de competitie wil je knallen en zorgen dat we uit de negatieve reeks komen."

Toch zal de 27-jarige elke donderdag rondom het veld te zien zijn en ook zaterdags is hij van de partij. ,,Ook van de zijkant kan je iets betekenen. Aanmoedigen, al heb ik er echt een hekel aan om toe te moeten kijken. Het is eventjes niet anders en ik zou ermee moeten dealen."

 

ZOONTJE Na de winterstop hoopt Beumer weer op het veld te staan en tot die tijd hoeft hij zich niet te vervelen. Naast een revalidatieperiode zal hij veel tijd besteden aan zijn pasgeboren zoontje. ,,Die is al ingeschreven bij deze vereniging", aldus de geboren Enscheder, die op zijn 21ste naar Amersfoort kwam. ,,Dat hebben die gasten van hier gedaan. Eerst dacht ik dat het een grap was, maar Aron is het jongste lid van de club. Prachtig toch?"

Zelf sloot hij zichzelf direct aan bij CJVV toen hij naar Amersfoort verhuisde. Door zijn stage kwam Beumer in de Keistad terecht en hij heeft er nu zelfs een huis gekocht. ,,Ik dacht eerst dat ik na twee jaar terug zou gaan naar Enschede, maar ik zit hier goed. Samen met mijn vrouw krijgen wij in december de sleutel en kan het klussen beginnen."

In CJVV vond hij een club die goed bij hem past. ,,Ik ben op Google gaan kijken welke christelijke clubs er in Amersfoort waren. Ik kwam uit bij CJVV en voel mij vanaf het eerste moment goed bij de club. Het is veel meer dan een voetbalvereniging en dat vind ik mooi."

Zelf is de selectiespeler een fanatiek vrijwilliger op de club. Zo zat Beumer eerst in de kantinecommissie en inmiddels zit hij in de kantinebeheer. ,,Ik vind het belangrijk om iets terug te doen. Dat heb ik van huis uit meegekregen en doe het met plezier. Hierdoor kan ik bijvoorbeeld op donderdagavond de kantine afsluiten en hoeft er niemand op ons te wachten."

FLOW Het is duidelijk dat Beumer op zijn plek zit in het Vermeerkwartier. Dat plezier wordt straks alleen nog maar groter, als de middenvelder van CJVV verwacht punten te pakken. ,,Als je eenmaal in zo'n flow komt, kunnen wij aan het linker rijtje denken. Mensen roepen dat wij veel te laag staan en wij moeten nu aantonen dat zij gelijk hebben."