• De MOVEmber toernooicommissie kan terugblikken op een uniek toernooi.

    Foto Rinus van Denderen

'MOVEmber' tennistoernooi blijkt schot in de roos

AMERSFOORT De lancering van het nieuwe najaars tennistoernooi met de toepasselijke naam 'MOVEmber' van tennisvereniging LTV Randenbroek, mocht in alle opzichten geslaagd worden genoemd. Niet alleen het boven verwachting aanwezige aantal inschrijvingen, maar ook de omlijsting en de uitvoering van dit geheel nieuwe toernooi, werd door de vele deelnemers als zeer positief ervaren.

Huub van Aerssen

Met 448 spelers betekende de ouverture van dit najaarstoernooi ook direct een unicum in de toernooicyclus van LTV Randenbroek. Geen enkel bestaand verenigingstoernooi haalde ooit dit forse aantal deelnemers; niet alleen uit eigen gelederen, maar voor een groot deel deelnemers ook afkomstig van andere Amersfoortse tennisverenigingen en clubs uit de wijde regio.

Toernooivoorzitter Erik Masteling: ,,De introductie van een geheel nieuw toernooi blijft natuurlijk spannend. De diepere achtergrond was een toernooi te lanceren bedoeld voor 25 plussers in de speelsterkten 5 t/m 9. Een toernooi dat ruimte biedt voor 'gevorderden' en 'beginners'.

ONTSPANNING Matseling: ,,Naast het prestatieve deel was er derhalve ook veel ruimte voor ontspanning, sfeer en gezelligheid. Ik denk dat we in die opzet absoluut zijn geslaagd, gezien de vele positieve reacties die we kregen van de deelnemers."

VOORBEREIDING Commissielid en planner Lidy Oskamp: ,,We kenden als commissie een hectische voorbereiding die ons zo nu en dan wel eens de nodige kopzorg opleverde. Maar met de steun van tal van andere toernooicommissies uit de vereniging zijn we er toch in geslaagd om het toernooi tijdig 'body' te kunnen geven en kijk ook ik met een voldaan gevoel terug op een meer dan geslaagde uitvoering van dit eerste MOVEmber najaarstoernooi. Daarnaast zijn we de afgelopen toernooiweek als commissie naar elkaar toegegroeid, hebben we ruim ervaring opgedaan en kijken we met een gerust hart uit naar de volgende editie die er in 2017 (week 45) zeker gaat komen."

 

DANKWOORD LTV Randenbroek voorzitter Raymond van Keken gaf in zijn dankwoord onder meer aan dat het een toernooi is om trots op te zijn, sprak vol lof over de commissie en overhandigde hen uit naam van de vereniging een presentje.

WINNAARS In de diverse categorieën waren de volgende winnaars te melden: HD5: Kees Brom/Paul Wijnen; DD5: Annemarie de Broeder-Bonnes/Tineke Klein; GD5: Nelleke Morsink/Jeroen Wijker; HD6: Ron van Putten/Nick Ruisendaal; DD6: Cecilia Arocena/Siska de Knikker-Schipper; GD6: Susan Marcus/Marc van Dijk; DD7: Erika Steendam/Rianne Steendam; GD7: Gerry van Sleen/Bart Borgman; HD8: Frank Heusen/Frank Maas; GD8: Armanda Schoorl-Akkerman/Eloy Schoorl; DD8: Annemieke Sutté/Brigit v.d Veen; HD9: Klaas-Harm Kat/Edger de Mots.