Nederlandse toprugbyers geven clinics bij rc Eemland

AMERSFOORT De tweede editie van de Nationale Rugby Clinicdag vindt maandag 16 mei (Tweede Pinksterdag) plaats bij Rugbyclub Eemland. Deze dag wordt

samen met Mark en Andy Darlington, twee spelers van het Nederlands team, georganiseerd. Ook zullen topspelers zoals Roberto Warmerdam, Alex Stafford en Hugo Langelaan langskomen om clinics te geven aan de deelnemers van 6 tot en met 14 jaar.

Gedurende deze dag komen allerlei facetten van rugby aan de orde. Zo worden de verschillende technieken en tactieken uitgebreid behandeld en er worden uiteraard ook veel wedstrijden gespeeld. Door de clinics van de internationals is de dag niet alleen leuk, maar ook leerzaam. De dag wordt georganiseerd voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar, waarbij ervaring met rugby niet verplicht is.

In de zomervakantie worden er verschillende Nationale Rugbykampen georganiseerd op Rugbyclub Eemland. Het Rugbykamp en het Toprugbykamp zal plaatsvinden van 15 tot en met 19 augustus. Bij beide kampen is het ook mogelijk om te blijven overnachten.

Deelname aan de Nationale Rugbyclinicdag kost 25 euro en aanmelden kan tot uiterlijk 13 mei. Meer info en inschrijven op www.rugbykampen.nl.