• Foto Rinus van Denderen

Negentiende editie Amersfoort Groeistad Klassieker

AMERSFOORT Op sportpark Zielhorst gaat zaterdag 16 september de 19e editie van de Rabobank Amersfoort Groeistad Klassieker van start. Een groots en door wielervereniging WV Eemland georganiseerd evenement waarin bij de Masters 180 renners aan de start verschijnen en bij de Elite/Beloften 28 nationale en internationale ploegen de strijd met en tegen elkaar aan zullen gaan.

Huub van Aerssen

Een belangrijk event dat niet meer weg te denken is op de wieleragenda en als een van de grote sportmomenten in Keistad kan en mag worden beschouwd.

 

NIEUWE CATEGORIE In de ochtendeditie die op zaterdag 16 september om 09.30 uur van start gaat op de wielerbaan van WV Eemland, verschijnen 180 Masters in de leeftijdscategorieën 30+, 40+ en 50+ aan de start. Koersdirecteur Karel Pater: ,,In tegensteling tot voorgaande jaren is er ditmaal door toedoen van de KNWU een 30+ leeftijdscategorie toegevoegd aan het deelnemersveld. Reden daarvoor is dat er voor die categorie nauwelijks enige koersen van importantie zijn. Wij zijn als organisatie derhalve ook verheugd deze 'Veteranen' in de Rabobank Amersfoort Groeistadklassieker te mogen en kunnen begroeten."

De Masters rijden een afstand van 120 km vanuit Amersfoort over de Utrechtse Heuvelrug met als start en finish (circa 12.15 uur) de wielerbaan van WV Eemland op sportpark Zielhorst. 

 

ELITE/BELOFTEN Bij de categorie Elite/Beloften gaan na het startschot van Rob van Muilekom, Lid Provinciale Staten Utrecht, 28 ploegen van start waaronder een ploeg van de organiserende wielervereniging WV eemland. ,,Door omstandigheden staat, in tegenstelling tot voorgaande afleveringen, thuisvereniging Eemland dit jaar met 'slechts' een ploeg aan de meet. Daarnaast mogen we ook een Duitse formatie verwachten (German Team) en professionele opleidingsploegen waaronder Rabobank en Lotto U23. Al met al een deelnemersveld om van te smullen", aldus koersdirecteur Karel Pater. 

De Elite/Beloften rijden een koers over een afstand van 180 km met eveneens vertrek (14.00 uur)  en aankomst (circa 18.15 uur) op de wielerbaan van WV Eemland. Zij maken ten opzichte van de Masters een grote lus over de beruchte dijk bij Wijk bij Duurstede en door het omliggende polderlandschap van Amersfoort. 

 

SLOTAKKOORD Pater: ,,Alhoewel er even een kink in de kabel dreigde te komen met betrekking tot wijzigingen in het parcours, is na goed overleg met de Gemeente Amersfoort dit probleem opgelost. Aardig om te weten dat ruim 100 vrijwilligers worden ingezet voor een goed verloop van de Groeistad Klassieker. Na jarenlange 'trouwe' dienst heeft Ton Smink aangegeven er mee te gaan stoppen. Een beste aderlating voor de organisatie die deze 'super vrijwilliger' zeker zal gaan missen. Ton bedankt voor je jarenlange inzet voor de Rabobank Amersfoortse Groeistad Klassieker."