• Een deel van de toernooicommissie met Eric Masteling, Silvia Ankoné en chefkok Jerry Tuhusula.

    Foto Van Denderen

Nieuw clubtoernooi LTV Randenboek start in november

AMERSFOORT Voor de Amersfoortse tennisvereniging LTV Randenbroek breken spannende tijden aan. In de maand november lanceert de op sportpark Emiclaer gesitueerde tennisclub een nieuw toernooi onder de naam 'Movember'. Een tennisevenement dat naast de reeds bestaande clubtoernooien ORT (Open Randenbroek Toernooi), ORJT (Open Randenbroek Jeugd Toernooi) en ORVT (Open Randenbroek Veteranen Toernooi), ruimte biedt voor de doelgroep vanaf 25 jaar en waar naast het prestatieve element ook veel aandacht zal zijn voor ontspanning, sfeer en gezelligheid.

Huub van Aerssen

Toernooidirecteur Eric Masteling: ,,De naam voor dit nieuwe tennisevent  'Movember' is ontstaan uit 'Move' (bewegen) en de maand waarin het toernooi wordt gespeeld (november). Een toernooi voor 25-plussers waarvan we veel verwachten en dat zoals al gememoreerd naast tennis veel ruimte biedt voor ontspanning, zowel op als buiten de baan."

TOERNOOICOMMISSIE De commissie die dit toernooi gaat leiden en begeleiden ziet er als volgt uit: toernooidirecteur Eric Masteling, wedstrijdplanning Lidy Oskamp en Sylvia Ankoné, penningmeester Ruud Schoordijk, sponsoring en PR activiteiten Marjolein Zadelaar en Ruud Schoordijk, catering Jerry Tuhusula en algemene zaken Gerard van Putten. ,,We hebben er veel zin in en hopen dat veel 25-plussers de weg zullen gaan vinden naar 'Movember'", aldus een enthousiaste Sylvia Ankoné.

'Movember' is bedoeld voor spelers en speelsters vanaf 25 jaar. ,,Daar waar het inmiddels 35 jaar bestaande Open Randenbroek Toernooi zich voor een groot deel richt op deelnemers in de hogere speelsterkten, bieden wij in ons toernooi ruimte aan spelers en speelsters in de speelsterkten 5 tot en met 9, waarbij alleen maar in dubbels wordt gespeeld (herendubbel, damesdubbel en gemengddubbel)", geeft Masteling aan. ,,Daarbij zal in poules worden gespeeld, zodat iedere deelnemer in de toernooiweek minimaal twee tot drie wedstrijden speelt. Ons 'Movember' toernooi zal worden afgewerkt in de week van zaterdag 5 tot en met zondag 13 november 2016, waarbij 5 en 6 november als voorweekend kan worden beschouwd."

Tijdens het voorweekend vangen de geplande wedstrijden aan om 10.00 uur en op de weekse dagen zijn de eerste wedstrijden niet vóór 17.00 uur te verwachten. De aanvangstijden voor het finaleweekend volgen op een later tijdstip. Er zal worden gespeeld om twee gewonnen sets, waarbij een mogelijk beslissende derde set wordt gespeeld conform het 'Super Tiebreak' systeem. Naast onder andere een loterij en een feestavond zullen er door de vermaarde chef kok Jerry Tuhusula dagelijks maaltijden worden aangeboden.

Vanaf eind augustus 2016 zal het "Movember' toernooi worden opengesteld via toernooi.nl en een link via de website van Randenbroek.'