• Foto Rinus van Denderen

Nieuwe hoofdsponsor Amersfoorts Voetbal Kampioenschap

AMERSFOORT De Stichting Amersfoorts Voetbalkampioenschap presenteerde afgelopen week vol trots de nieuwe hoofdsponsor. In restaurant 'In den Gloeiende Gerrit' in Hoogland verbond Intersport Van Dam zich voor vijf jaar aan dit prestigieuze voetbalkampioenschap dat in 2009 in de nieuwe vorm werd georganiseerd als onderdeel van het nieuwe voetbalseizoen.

Huub van Aerssen

Onder toeziend oog van AVK voorzitter André Hielckert, tekende Rolf Koller namens Intersport van Dam met zichtbaar veel plezier het contract dat de komende jaren garantie biedt aan de bestaande en verdere ontwikkeling van het Amersfoorts Voetbalkampioenschap. 

 

In zijn openingswoord zei Hielckert het volgende: ,,We zijn er de afgelopen jaren goed in geslaagd om een stabiel en volwaardig toernooi neer te zetten. Dat doe je niet alleen met het Stichtingsbestuur, maar ook met verenigingsbestuurders en natuurlijk de sponsors. En met name in die twee laatstgenoemde categorieën hebben we de afgelopen jaren veel goede mensen om ons heen gehad die ons met hun specialiteit altijd met raad en daad terzijde hebben gestaan. We zijn dan ook verheugd dat in opvolging van Labee Advocaten, Intersport van Dam heeft aangegeven de komende jaren hoofdsponsor te willen zijn. Eigenlijk al een vaste waarde die al jaren aan de 'zijlijn' van het voetbalkampioenschap actief is en in de wijde regio als (sport) specialist enorm betrokken is bij tal van sportverenigingen. Een schot in de roos." 

 

NIEUWE GENERATIE Rolf Koller, zelf jarenlang als voetballer actief, kent inmiddels het klappen van de zweep en is verheugd dat hij met Intersport van Dam (nieuwe generatie) een bijdrage kan leveren aan het welzijn van het Amersfoorts Voetbalkampioenschap: ,,Een prachtig visitekaartje aan de vooravond van het nieuwe seizoen. Al vele jaren zijn we op sportgebied actief in de regio. De steeds meer stijgende lijn in de uitvoering van het AVK biedt ons als sportwinkel extra mogelijkheden. Een klassieke win-win situatie. Als voormalig voetballer van Hoogland en Quick heb ik fijne ervaringen opgedaan tijdens het AVK. Derhalve ben ik blij dat we de komende jaren een bijdrage kunnen en mogen leveren aan dit sportevenement." 

Naast Intersport van Dam als hoofdsponsor presenteerde ook Motix zich als sponsor. Een importeur/groothandel van onder andere leidingsystemen, kunststof watertanks en pompen/pompsystemen. Marcel Ooik, directeur van Motix is al jarenlang aanwezig bij het Amersfoorts Voetbalkampioenschap en gaat nu dus ook als sponsor zijn steentje bijdragen.

UITVOERING Het AVK wordt dit jaar gehouden op de velden van voetbalvereniging Hooglanderveen (Willem Thomassen sportcomplex aan de Heideweg in Hooglanderveen). In de periode van 19-25 augustus 2017 is de zondag tweedeklasser gastheer van het Amersfoorts Voetbalkampioenschap. Een sportevenement dat al sinds 1984 bestaat in Amersfoort en waarbij alle dertien voetbalverenigingen op sportief gebied de strijd met elkaar aangaan. De eerste keer dat het AVK in de nieuwe vorm werd georganiseerd was in 2009 op de locatie van VOP in de nieuwe wijk Vathorst. 

Voor informatie over het wedstrijdschema, aanvangstijden, deelnemende verenigingen en entreeprijzen zie de website van Intersport van Dam Amersfoorts Voetbalkampioenschap: www.amersfoortsvoetbalkampioenschap.nl.