• J.Talen/WVEemland/Fiets033

Nieuwe locatie voor Nationale Veldrit Amersfoort

AMERSFOORT In de aanloop met de voorbereidingen van de veldrit van 2018, hoorde de organisatie van de Nationale Veldrit Amersfoort namens het Utrechts landschap dat voor de jubileumeditie dit jaar en volgende jaren geen toestemming meer zou worden verleend om in het Bos Birkhoven te blijven rijden. ,,Dat dit voor velen rauw op het dak viel, mag begrijpelijk zijn, daar andere (sport)evenementen hun doorgang bleven behouden. De juiste reden is dan ook nog altijd voor velen een grote vraag", schrijft de stichting WielerPromotie Amersfoort.

De afgelopen periode heeft de organisatie gezocht naar een nieuwe locatie om het naderende gevaar te ontlopen dat een wielerevenement van de kalender zou verdwijnen. ,,Amersfoort heeft samen met Lieshout de oudste veldritten van Nederland in huis en dit zou uiteraard voor de stad een sportieve aderlating betekenen."

Het was een tip van de Amersfoortse sportman Mik Borsten die een passende locatie opleverde: het bosgebied van de GGZ instelling Zon en Schild. De Amersfoortse veldrit is voor de komende jaren verzekerd van een passende locatie met een geschikt bosgebied en een goede accommodatie om de vele deelnemers en toeschouwers straks weer goed te ontvangen. ,,Tevens is door GGZ Centraal mede aangegeven, dat zij dit gebied ook openstellen voor de WV Eemland Jeugd om in de nazomer hier te oefenen voor het winterseizoen."

Met de wijziging van de locatie wordt gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook wijzigingen aan te brengen in de samenstelling van de organisatie. Nico de Vries en Ton Smink geven het stokje door aan Joost Pieterse en John Engberink voor het technische deel van deze veldrit. Ook wordt er in de komende tijd geïnvesteerd om de Nationale Veldrit Amersfoort naar een nog hoger niveau te brengen. De veldrit staat voor dit jaar voor 8 december op de wielerkalender. Meer informatie over de Nationale Veldrit Amersfoort.