• De routes zijn op een aantal punten aangepast waardoor ze nog aantrekkelijker worden.

    Vlasakkerloop

Nieuwe parcoursen voor Vlasakkerloop

AMERSFOORT De Vlasakkerloop op 29 oktober is een breed sportevenement voor zowel hardlopers als voor de sportieve wandelaars. Vanuit het clubhuis van AV Triathlon bij bos Birkhoven zijn er mooie routes uitgezet door de bossen en natuurgebieden in de omgeving.

Het unieke karakter van de Vlasakkerloop ligt deels in het feit dat de langste afstanden door het unieke bosgebied de Vlasakkers gaan. De Vlasakkers is een terrein van Defensie en is normaliter niet toegankelijk voor publiek. Het is een mooi stuk natuur wat nu speciaal voor dit evenement opengesteld wordt. Een unieke gelegenheid om dit gebied op deze manier te verkennen.

MINDER ASFALT De routes zijn op een aantal punten aangepast waardoor ze nog aantrekkelijker worden. Dit geldt zowel voor de wandelaars als de hardlopers.

Het evenement bestaat uit de Kidsrun van 1 en 2 kilometer rondom de bosvijver en de 5 en 10 kilometer door bos Birkhoven. Daarnaast de 10 Mijl, de hoofdafstand van het evenement, over de Vlasakkers. Er zijn deze keer nog minder meters op het asfalt gepland en juist meer bospaden in het parcours opgenomen.

KORTE DUINEN Voor de wandelaars zijn er vier parcoursen uitgezet over de afstanden 10, 12 kilometer, 17 kilometer en 19 kilometer. De laatste twee afstanden gaan ook over de Vlasakkers. Ook deze parcoursen zijn ten opzichte van vorig jaar aangepast. Alle wandelafstanden gaan nu ook door het natuurgebied de Stompert en door de Korte Duinen. Alle wandelafstanden zijn hiermee weer aantrekkelijker geworden en de organisatiecommissie verwacht dan ook meer wandelaars aan de start.

VOORZIENINGEN Het start-finishgebied is ingericht op het grasveld bij het clubhuis van AV Triathlon. In een tent grenzend aan het clubhuis kunnen de startnummers worden afgehaald en kan er worden ingeschreven voor het wandelen. Ook kan hier worden na-ingeschreven voor alle prestatielopen en de kidsrun tot een half uur voor de start.

Voor het parkeren wordt gebruik gemaakt van het parkeerterrein naast het clubhuis welke alleen via de Zandlaan bereikbaar is. Let op de speciaal voor deze dag geplaatste borden langs de weg. Deelnemers uit Amersfoort en directe omgeving worden echter gevraagd zo veel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. De bushalte is op 200 meter lopen van het clubhuis. In het clubhuis van AV Triathlon zijn kleed-en douchefaciliteiten aanwezig. Racetimer ondersteunt de Vlasakkerloop met de elektronische tijdwaarneming en de uitslagenverwerking.

HERINNERING Voor alle deelnemers aan de hardloopafstanden is er een herinnering in de vorm van een medaille met het logo van de Vlasakkerloop. Voor de nummers 1 tot en met 3 voor iedere hardloopafstand, ligt er voor zowel de jongens/mannen als de meisjes/vrouwen een speciale Vlasakkerloopmedaille te wachten in goud, zilver of brons Tevens zijn er waardebonnen te verdienen, beschikbaar gesteld door Runnersworld.

INSCHRIJVING De inschrijving voor de Vlasakkerloop is geopend en verdere informatie en de inschrijfmogelijkheden zijn te vinden op de website www.vlasakkerloop.nl. De wandelaars kunnen overigens alleen op de dag zelf inschrijven en niet via de site. Ook is nieuws en informatie te vinden op Facebook en Twitter. Meld je ook hier aan zodat je op de hoogte wordt gehouden van al het nieuws omtrent de Vlasakkerloop.