• Hoogland - Quick

    Foto Rinus van Denderen

Nieuweling Van Logtestijn beleeft meeste plezier aan stadsderby

AMERSFOORT Voor twee acteurs was het duel tussen Hoogland en Quick (2-0) zondag hun eerste optreden in de altijd beladen stadsderby. Het meeste plezier aan het lokale onderonsje beleefde Oskar van Logtestijn (21), de nieuweling in de selectie van Hoogland. 

Balt Gmelig

Niet alleen door de overwinning kon de tussentijds van Huizen overgekomen spits met plezier aan het treffen met Quick terugkijken. Hij maakte ook het belangrijke tweede doelpunt voor Hoogland. In het kamp van Quick had Cedric Kapelle (20) minder reden tot vreugde. Na de winterstop belandde de verdediger in de basiself van trainer Ernst Kraak. Vier wedstrijden later kon voor de nieuwkomer geen positieve balans worden opgemaakt. Slechts één punt konden Kapelle en zijn ploeggenoten in het nieuwe jaar vergaren waardoor de Amersfoorters dieper in de degradatiezorgen zijn geraakt. 

Hoogland had daar geen boodschap aan. De formatie van trainer Peter Visee heeft duidelijk geen zorgen en is nog volop in de race om het kampioenschap van de eerste klasse A verwikkeld. Met de komst van Van Logtestijn heeft de oefenmeester meer mogelijkheden in de aanval. Tegen Quick kon de geboren en getogen Soester niet laten zien wat hij in z'n mars heeft. ,,Vorige week tegen De Foresters heb ik beter gespeeld", zei de schutter na de negende competitiewinst van Hoogland dit seizoen. ,,Vandaag was het door de sterke wind lastiger om te spelen. De omstandigheden voor een goeie pot waren niet ideaal." Het weer had zeker invloed op het niveau van de return. De hoogtepunten waren schaars op het aardig bezette sportpark Langenoord. ,,Het was geen leuke wedstrijd om naar te kijken", beaamde Van Logtestijn. ,,Maar goed, je wint de wedstrijd en daar gaat het uiteindelijk om." 

De overwinning van Hoogland diende zich vlak voor rust aan. Vanaf een meter of vijftien kon Youssef Salama (31) ongehinderd uithalen. De openingstreffer was een feit. ,,Een vrij gelukkige goal", vond Kapelle, een Quick'er in hart en nieren. ,,Wij kregen de bal niet goed weg. Dat was echt balen, want wij zaten goed in de wedstrijd. Zij kwamen er niet goed doorheen. Ik had het gevoel dat wij dat konden vasthouden. In de tweede helft moesten wij wat proberen en kregen zij meer ruimte." Daarvan profiteerde Van Logtestijn een minuut of twintig voor tijd. Hij bekroonde zijn beste actie in de wedstrijd met een doelpunt, zijn tweede sinds hij voor de titelkandidaat uitkomt. Een week eerder was de nieuweling tegen De Foresters voor de eerste keer succesvol. De door de aanvaller ingeschoten bal werd nog wel door een Quick verdediger van richting veranderd maar dat mocht de pret niet drukken. ,,Anders was de bal er ook wel ingegaan", zei de schutter. De 2-0 was de genadeklap voor Quick. 

Kapelle haalde het einde van de wedstrijd niet. Voor het tweede doelpunt van Hoogland was de geboren en getogen Amersfoorter al door Kraak uit het veld gehaald. Over die wissel was Kapelle teleurgesteld. ,,Ik vond niet dat ik slecht speelde. Ik had graag nog doorgegaan."

foto Hoogland schutter Oskar van Logtestijn vliegt over Quick verdediger Coen Kisner heen.