• De opening van het toernooi wordt verricht door sportwethouder Hans Buijtelaar.

    ZPC Amersfoort
  • ZPC Amersfoort
  • ZPC Amersfoort

Nieuwjaarstoerooi ZPC Amersfoort voor het eerst in nieuw jasje

AMERSFOORT Het concept was vertrouwd, de ambiance even gemoedelijk als altijd, alleen het omhulsel was anders. Afgelopen zaterdag vond voor de achttiende keer nieuwjaars-waterpolotoernooi van ZPC Amersfoort plaats en ditmaal voor de eerste keer in Amerena. Met meer deelnemers dan ooit.

,,Het nieuwe bad is op alle fronten groter dan het oude Sportfondsebad", weet toernooidirecteur Jasper Wolsing. ,,Het wedstrijdbad is breder en dieper, zodat je nergens meer kunt staan en er vier volwaardige velden in de breedte kunnen worden neergelegd." Naast de normale poules was er ook een veteranenpoule in het Torenbad, waardoor er op vijf velden in totaal 25 teams meededen. ,,Een kleine 300 waterpoloërs werkten zo'n 70 wedstrijden af. Zoveel hebben we er nog nooit gehad."

De aanpak, de vrolijke sfeer, de vele vrijwilligers en de diversiteit aan deelnemers zijn tekenend voor het toernooi. ,,Het blijft een mooi concept dat aanslaat bij ploegen die in een gezellige sfeer hun hobby willen beoefenen en tegelijkertijd wat decemberkilo's willen kwijtraken", stelt Wolsing. ,,Na de feestdagen is er nog geen competitie, maar veel ploegen staan te popelen om toch weer wat ritme op te doen. Dat kan perfect op dit toernooi."

Na afloop is er traditiegetrouw een Chinese maaltijd voor alle deelnemers, vrijwilligers en scheidsrechters. ,,Dat hoort er echt bij. Na het laatste fluitsignaal blijft iedereen hangen in het clubhuis en wordt er geproost op een mooi nieuwjaar. Dat is denk ik de kracht van dit toernooi. De einduitslag is minder belangrijk dan de gezelligheid." Niemand lag dan ook wakker van het feit dat er geen Amersfoortse ploeg met een prijs naar huis ging. De dames van Oceanus uit Aalsmeer en de heren van De Watervlo uit De Meern waren de besten. Bij de veteranen ging het Duitse SV Blau-Weiß Bochum met de beker naar huis.