• Foto Rinus van Denderen

Onrust en onzekerheid troef bij Mianezen

AMERSFOORT Alhoewel er qua vechtlust en werkvermogen niets aan te merken viel op de korfballers van tweedeklasser MIA, oogde de ploeg van trainer Casper Boom een groot deel van de wedstrijd onrustig en onzeker en bleef ook het schotvermogen ver onder de maat. Pas in het laatste kwartier van de tweede helft kwam er gretigheid in de Amersfoortse korfbalformatie en was de uiteindelijke 20-15 overwinning op hekkensluiter Woudenberg dan ook verdiend te noemen.

Huub van Aerssen

Pas na een tweetal minuten was het Woudenberg dat brutaal de leiding nam en qua gretigheid niets onderdeed ten opzichte van de thuispoeg. Alhoewel MIA via Frank van der Wiel op een 2-1 voorsprong kwam, bleven de Woudenbergers op het vinkentouw en werd de voorsprong van Amersfoort niet veel groter dan een drietal punten. Met een ruststand van 9-7 was er dus nog geen enkele sprake van enige glorie aan MIA zijde en leek een 'eenvoudige' overwinning nog heel ver weg.

Ook bij aanvang van de tweede helft twee op dat moment aan elkaar gewaagde ploegen die de eerste zeven minuten geen van beiden de korf wisten te vinden. Pas na een achttal minuten was het Woudenberg dat de aansluitingsstreffer wist binnen te schieten (9-8) en vervolgens een minuut later op gelijke hoogte kwam. Een fel op de bal spelend Woudenberg tegen een té angstig spelende thuisploeg!

Maar met nog een kwartier op de teller kroop MIA geleidelijk aan uit het door zichzelf geceërde harnas en liep uit naar een 15-12 voorsprong. Eindelijk toonde de Boom formatie de flair en emotie die behoren bij een ploeg die gaat voor de prijzen. Eindelijk werd wel de korf gevonden en stoomde de thuisformatie op naar een stand die hoort bij het kaliber MIA. Met nog een minuut voor de boeg en een tussenstand van 20-13 werd Frank van der Wiel afgelost door Willem Tigelaar die er voor zijn ploeg echter niet meer in slaagde om de voorsprong verder op te voeren.  Woudenberg scoorde in de eindfase nog wel tweemaal wat een eindstand liet zien van 20-15. Een eindstand een ploeg als MIA onwaardig. Wil Casper Boom met zijn team uitzicht blijven houden op de veldtitel, dan dient er de komende weken uit een ander vaatje te worden getapt.