• Kickboksdocent Geronimo de Groot en Marit van Beek in de sfeervolle lobby.

    Huub van Aerssen

Ook kickboksen bij dansschool A-Dance

AMERSFOORT De bekende en gecombineerde dans- en sportschool A-Dance biedt naast tal van dansactiviteiten ook diverse vormen van 'Martial Arts'. Sinds 19 januari zijn kickbokslessen toegevoegd aan de al bestaande verdedigingssporten. ,,Een welkome aanvulling op ons toch al ruime aanbod op sport- en dansgebied", aldus Adam Woods en Marit van Beek, artistiek en zakelijk leiders van dit gerenommeerde allround sportcentrum.

Huub van Aerssen

De lessen in het kickboksen worden gegeven door Geronimo de Groot, drievoudig Nederlands Kampioen en vierde op het WK Thaiboksen van enkele jaren geleden.

De Groot heeft inmiddels al zo'n dertien jaar ervaring in de kickbokswereld en kan dus worden aangemerkt als een leermeester in zijn vakgebied: ,,Mijn lessen zijn gebaseerd op het verbeteren van de weerbaarheid van zowel kinderen als volwassenen. Daarnaast staan begrippen zoals het verhogen van het zelfvertrouwen en het respect voor elkaar hoog bij mij in het vaandel. Dat maakt dat deze vorm van sport toegankelijk is voor iedereen."

 

PLEZIER De insteek van de lessen is om met plezier te sporten, waarbij het recreatieve aspect voorrang geniet. ,,Er zal niet in competatief verband worden uitgekomen, wat niet betekent dat er tijdens de lessen niet vol tegenaan wordt gegaan en er volledige inzet dient te worden getoond," aldus een enthousiaste Geronimo de Groot.

Ook leerlingen zijn die mening toegedaan. ,,Vermoeid maar wel voldaan'', concludeert een van hen na de les. ,,Ik had nooit gedacht dat het zo zwaar zou zijn om de handschoenen te houden op de plek waar ze moeten zijn'', zegt een ander. Een derde leerling voegt toe: ,,Het is een gezonde 'aanslag' op mijn conditie die zeker vervolg zal krijgen.''

 

NIEUWE LOCATIE A-Dance begon haar dans- en sportactiviteiten in 2001 in de Van Bekkumhal in Hooglanderveen en is sinds september van afgelopen jaar gehuisvest in een prachtig pand aan de Astronaut 12 in Amersfoort. Marit van Beek: ,,We hebben de beschikking over zeven studio's (ook te huur) waar tal van uiteenlopende dans- en sportactiviteiten kunnen worden bedreven. Daarnaast is er ruimte voor het volgen van workshops en staat ook voor ons gezelligheid en sfeer hoog in het vaandel. A-Dance is meer dan een dansschool. Het is een ontmoetingsplaats voor jong en oud waar het op sportief en sociaal gebied goed toeven is. Wij zijn als sportcentrum dan ook verheugd met de komst van Geronimo de Groot, die zeker een waardevolle bijdrage zal gaan leveren aan onze bestaande organisatie."

 

Vanwege de grote belangstelling tijdens een eerder gehouden succesvolle 'Open Huis'-periode, organiseert A-Dance deze week (23 t/m 27 januari) wederom een aantal dagen waarin gratis lessen gevolgd kunnen worden, waaronder ook het nieuw toegevoegde sportitem kickboksen.