• Guus Kisner is trots op 'zijn' tennisvereniging.

    Arjan Klaver

Open dag bij Tennisvereniging Nieuwland

NIEUWLAND Tennisvereniging Nieuwland houdt zondag 11 maart een open dag. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de tennissport en de club die gelegen is op een mooi park. Uiteraard barst het dan van de activiteiten. „Zo wordt er onder meer een clinic gegeven door onze tennisschool voor de jeugd en senioren. Iedereen kan gratis aan deze clinic meedoen."

Arjan Klaver

Dit zegt Guus Kisner. Hij is al jaren spelend lid van deze vereniging. In het afgelopen jaar heeft hij daar een voorzitterschap aan gekoppeld.

Op deze doordeweekse ochtend is er aardig wat reuring in en om het clubhuis. Nagenoeg alle banen zijn bezet terwijl een paar leden op een beschut plekje al genieten van een voorjaarszonnetje. „Het tennisjaar is weer aan het opstarten", opent de voorzitter. „Door de jaren heen begint een tennisvereniging vaak op achterstand als het gaat om het ledenbestand. Spelers komen en gaan. En dat is logisch voor een club die min of meer afhankelijk is van haar verzorgingsgebied Nieuwland en een deel van Kattenbroek, Vathorst en Hoogland."

SCHOOL Kisner vervolgt: ,,Wat we merken is dat tennis een populaire vrijetijdsbesteding is en blijft. Bovendien kunnen beginners maar ook gevorderden bij ons profiteren van goede tennislessen. Sinds vorig jaar heeft Heinerman Tennis zich gecommitteerd aan onze vereniging. De tennisschool bestaat uit een zeer professioneel en gedreven team van KNLTB-gediplomeerde trainers, die met hun ervaring en toewijding zorgen dat onze leden de allerbeste begeleiding krijgen. De aanpak is professioneel, vakkundig en vol passie. Zij streven naar de beste trainingsomstandigheden in een ongedwongen en prettige sfeer. Zij organiseren ook mede de open dag van komende zondag."

Behalve demonstraties worden de potientiële leden in de gelegenheid gesteld om zelf een balletje te – leren – slaan.

ACTIVITEITEN Tennisvereniging Nieuwland staat voor sportiviteit en gezelligheid. Zo organiseert de club regelmatig toernooien en andere activiteiten. Op dit moment zijn ze met een landentoernooi bezig. ,,We kunnen niet wachten op de finale. En dat geldt ook voor het toernooi dat jaarlijks in de eerste week van september uitrolt. Over de naamsbekendheid van dit open toernooi hebben we zeker geen klagen: anderhalve week feest, muziek en tennis. Daarnaast kan de fanatieke tennisser bij ons natuurlijk ook competitie spelen op ieders niveau. Ons eerste damesteam op de zaterdag en eerste mannenteam op de zondag spelen hoofdklasse. Maar je kunt ook op donderdag- of vrijdagavond competitie spelen. Kortom, je bent bij Tennisvereniging Nieuwland, dat een juiste mix biedt in sportiviteit en gezelligheid, van harte welkom om het hele jaar door op elke gewenst moment te tennissen."

TV Nieuwland; Nieuwlandseweg 4; 3824 XT Amersfoort; 033 - 455 06 54; www.tvnieuwland.nl