• ONK Poker

Open Nederlands kampioenschap poker naar Amersfoort

AMERSFOORT The Party Factory Amersfoort is woensdag 8 mei de locatie van een voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Verspreid over heel Nederland worden er 150 voorrondes gespeeld met als doel het halen van de landelijke finale. Het Open Nederlands Kampioenschap Poker maakt het mogelijk voor alle pokerliefhebbers om mee te doen aan een laagdrempelig toernooi. 

De speellocatie wordt omgetoverd tot een pokerroom en de deelnemers gaan spelen om de beste pokerspeler van de gemeente te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel 'Amateur Poker Kampioen van Amersfoort' dragen en krijgt bovendien een mooie beker.

Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. Tijdens de landelijke finale krijgen spelers de kans om een sponsorcontract te verdienen. De organisatie loopt rond om spelers te 'scouten' die met Team ONK Poker mooie (inter)nationale toernooien kunnen spelen. Zo wist Ruurd Nauta vorig jaar meer dan 30.000 euro te winnen door het sponsorcontract.

Niet alleen de winnaar plaatst zich voor de landelijke finale. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel mensen zich direct kwalificeren voor de finale en hoeveel pokerspelers zich plaatsen voor de halve finales.

Iedereen die mee wil doen, kan zich via de website inschrijven. Het kost iedere deelnemer slechts twaalf euro vijftig aan inschrijfgeld om mee te doen. ,,Door mee te doen krijgen zij niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel, maar ook de kans om een leuk, laagdrempelig toernooi in een professionele setting te spelen", zegt Mathijs Jonkers, organisator van het ONK Poker. De voorronde in Amersfoort begint om 19.00 uur.