• Laatste aanwijzingen aan het team van het trainersduo Frits Muller (midden links) en Herman van Rooijen.

    Foto Rinus van Denderen

Opmerkelijke opmars volleyballers Switch

AMERSFOORT Het eerste herenvolleybalteam van Switch uit Hooglanderveen is bezig aan een opmerkelijke opmars. Daar waar het team van de trainers Frits Muller en Herman van Rooijen enkele seizoenen terug nog actief was op tweedeklasse niveau, is de formatie hard op weg om dit jaar te promoveren naar de landelijke derde divisie. Een prestatie van formaat voor Switch dat daarmee uit de voetsporen treedt van grote omliggende verenigingen zoals AVV Keistad en Forza Hoogland.

Huub van Aerssen

 

Nadat trainer Frits Muller in 2014 de regie overnam van het op dat moment in de tweede klasse opererende herenteam, ging het in vlot tempo bergopwaarts. ,,In twee jaar tijd bereikten we de promotieklasse waarin we in het eerste jaar als zesde eindigden. Met de komst van mijn compaan en assistent trainer Herman (na promotie naar eerste klasse) met wie ik jaren speelde bij AGAVS, hebben we die stijgende lijn kunnen doorzetten en lijken ook dit jaar hard op weg om binnen vier jaar voor de derde keer in successie promotie te bewerkstelligen." 

,,De afgelopen jaren hebben tal van spelers die op relatief hoog niveau hebben gespeeld de weg naar Switch gevonden. Dat betekende een enorme kwaliteitspuls voor het team dat momenteel goed in balans is en veel spelplezier uitstraalt. Een hecht team dat geloof heeft in eigen kunnen en op het naast hogere niveau (derde divisie) zeker geen slecht figuur zal slaan", aldus de net als Muller gepassioneerde Van Rooijen. 

 

DOELSTELLING Voor de gestaag groeiende vereniging Switch (veel aanwas vanuit de jonge en in aanbouw zijnde wijk Vathorst) staat naast gezelligheid ook het prestatieve element hoog in het vaandel. ,,Ook wij als trainers/team koesteren de sfeer die de club voorstaat en ook uitstraalt. Maar daarnaast is het de gedachte om optimaal te presteren en doelgericht te werken naar een hoger niveau. Waar dat uiteindelijk zal eindigen is van later zorg. Eerst maar gezamenlijk op weg naar de volgende stap", aldus Muller en Van Rooijen.

 

WEDSTRIJD Alhoewel de volleybalheren van koploper Switch hard op weg zijn naar dat derde divisie niveau, was dat in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen streekgenoot en hekkensluiter AVV Keistad 3 niet altijd merkbaar, ondanks de 0-4 overwinning.

,,Ons optreden in dit openingstreffen was verre van goed te noemen. Of het nu zelfoverschatting of een gevoel van gelatenheid is, ik weet het niet. We hebben gewoonweg niet laten zien dat we de koploper zijn in deze promotieklasse. Op momenten ontbrak het ons aan scherpte in het team ondanks dat we vooraf hadden afgesproken om er set voor set vol voor te gaan. Als we kampioen willen worden zullen we ons iedere wedstrijd vol moeten focussen teneinde niet in een neerwaartse spiraal terecht te komen", aldus Frits Muller.

Emiel van Vulpen, oud Keistad speler: ,,We hebben beneden ons gewenste en gehoopte niveau gespeeld."