• Fonds Gehandicaptensport

Dean escorteert Oranje leeuwinnen bij kwalificatiewedstrijd

AMERSFOORT Dean uit Amersfoort mocht dinsdagavond aan de hand van de Oranje leeuwinnen mee het veld op om samen de EK kwalificatiewedstrijd Nederland - Slovenië te openen. Kinderen met een lichamelijke - of verstandelijke beperking zongen met de leeuwinnen het Wilhelmus in een bomvol GelreDome in Arnhem. Dean van 11 jaar uit Amersfoort, G-voetballer bij DVSU in Utrecht, was één van de gelukkigen. Hij zag de voetbalvrouwen met 4-1 winnen en het eindtoernooi daarmee bijna veilig stellen.

Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB maken zich op deze manier samen sterk om meer aandacht te vragen voor het G-voetbal. Dean heeft een hersenvliesontsteking gehad toen hij 2 jaar was, daardoor mist hij nu zijn onderbenen en een onderarm. Hij loopt op beenprotheses, dus hij kan lopen en rennen en heeft nu het geluk dat hij kan voetballen in een G-team. Hij houdt van voetbal en het maakt hem heel gelukkig.

G-VOETBAL In Nederland zijn zo'n vijfduizend voetballers met een lichamelijke of verstandelijke beperking actief bij ongeveer driehonderd voetbalclubs. Om aandacht te vragen voor G-voetbal liepen de ING Oranjevriendjes aan de hand van de speelsters het veld op. Daarnaast hebben de afgelopen weken ook ruim dertig amateurclubs gehoor gegeven aan de oproep om bij de wedstrijd van hun eerste elftal de spelers samen met lokale G-voetballers het veld te laten betreden. NSC Nijkerk heeft ook gehoor gegeven aan deze oproep.