• Archieffoto.

    Ronald Kersten

Opnieuw verlies voor handballers Yourlease/HV Eemland

AMERSFOORT De handballers van Yourlease/HV Eemland staan weer met beide benen op de grond. Na de fantastische seizoenstart met na drie wedstrijden de volle buit als debutant in de pocket, liep het de vorige competitieronde de eerste averij op tegen E.H.C., zaterdagavond was het geroutineerde Fiqas/Aalsmeer meerdere maten te groot voor de geel/zwarten, 37-28.

Met name het gemis van topscorer Tim Zwart was op voorhand al een fikse aderlating, ook het ontbreken van de routiniers Husken en Werensteijn (blessures) kon de formatie van het technische duo Grift/van Gulik onvoldoende compenseren ondanks de wel aanwezige strijdlust. De thuisploeg met klasbakken als Rink, Geleijn en Amersfoorter René Pie in de gelederen namen in het eerste kwartier al een beslissende voorsprong, 10-3. Bij het rustsignaal van het prima leidende duo Ruijter/van der Linden was de wedstrijd reeds gespeeld, 19-9.

Na de hervatting werd er lustig op los gescoord door beide partijen, maar liefst 37 doelpunten werden er genoteerd, hierbij bleef HV Eemland aan de positieve kant van de score (18-19).

Met elf treffers werd Jeffrey van Gulik topscorer van de wedstrijd. Positief aanknopingspunt voor de technische staf van de fusie formatie was het debuut van linkerhoekspeler Domeniko Weenink , bij afwezigheid van Werensteijn, Otten en Lans greep hij zijn kans. Met vijf treffers maakte de 26-jarige Soester duidelijk dat er voor de linkerhoek positie voldoende concurrentie is.