• AVK

Piet Schrijvers zorgt voor mooie duels op het AVK

AMERSFOORT De loting van het Amersfoortsekampioenschap heeft ervoor gezorgd dat voetballiefhebbers uit de omgeving kunnen genieten van enkele mooie wedstrijden. Vooral het duel tussen AFC Quick en Hoogland zal bij de fanatiekelingen al in de agenda staan.

Jeroen van der Veer

De loting van het AVK werd vrijdagavond gehouden op het sportcomplex van voetbalvereniging HVC. Zij zullen van zaterdag 18 augustus tot en met vrijdag 24 augustus ook de gastheer zijn van het evenement. De ploegen VVZA, Hoogland en Quick waren hierbij in de eerste ronde vrijgeloot, omdat zij vorig jaar in de top drie eindigden.

EERSTE RONDE De loting werd verricht door Piet Schrijvers, de oud-international die ooit bij HVC begon, en hij zorgde ervoor dat op zaterdag 18 augustus De Posthoorn op veld 1 tegen VOP speelt. Op veld twee is ook om 12.30 uur KVVA – ASC Nieuwland. Om 14.45 uur zullen op diezelfde dag drie wedstrijden gespeeld worden: Amsvorde – Cobu Boys, CJVV – Hooglanderveen en HVC – APWC.

Op maandag 18.45 uur is de volgende ronde en daar is direct een mooie strijd te bewonderen. Hoogland neemt het om 18.45 uur op tegen AFC Quick, terwijl om 19.00 uur VVZA tegen de winnaar van CJVV tegen Hooglanderveen moet voetballen.

FINALES Ook om 19.00 uur is Amsvorde of Cobu Boys tegen De Posthoorn of VOP en om 20.45 uur spelen HVC of APWC tegen KVVA of ASC Nieuwland. Op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 augustus zijn vervolgens de andere finales. Het slotstuk van het AVK wordt gespeeld op vrijdag 24 augustus, waar om 18.45 uur de strijd is om de derde plek en de grote finale wordt vervolgens om 20.30 uur gespeeld.