• De Jong had afgelopen weekend een belangrijk aandeel in de overwinning(en) van zijn ploeg

    Foto Rinus van Denderen

Quick verstevigt belangrijke derde positie

AMERSFOORT Met een tweetal belangrijke overwinningen op directe concurrent Neptunes Tridents (1-17 en 7-3), verstevigden de honkballers van City Apartments Quick heren 1 hun derde positie op de ranglijst in de overgangsklasse. Een derde plaats die bij het beëindigen van de reguliere competitie recht geeft op deelname aan de promotiepoule, waarin een plaats op het hoogste honkbalniveau (hoofdklasse) de hoofdprijs vormt. 

Huub van Aerssen

 

Aan de hoge uitslag in de uitwedstrijd tegen de Neptunes Tridents viel absoluut niets aan te merken. Alhoewel De Rotterdammers het in eigen huis moesten doen zonder hun eerste werper, speelde de Amersfoortse formatie onder leiding van hoofdcoach Marco Wels een puike wedstrijd waarin Quick al in de eerste inning op een 0-7 voorsprong kwam. Met goed veld -en slagwerk kwamen de Tridents er vervolgens niet meer aan te pas en was de 1-17 einduitslag dan ook dik verdiend te noemen. Een prima stap voorwaarts naar die zo gewenste derde positie.

 

MATIGE START In het thuisduel tegen Neptunes dat afgelopen zondag plaatsvond op het eigen sportpark Dorrestein kende de thuisploeg een matige start waarin al snel bleek dat de gasten uit Rotterdam geenszins van plan waren om zich weer te laten declasseren. Met voor Quick linkshander Brian van Laar op de heuvel was het in de eerste inning weliswaar snel over en voorbij voor de Neptunes, maar slaagde ook de thuisploeg er in een matige gelijkmakende slagbeurt niet in om tot scoren te komen. 

PROGRESSIE In tegenstelling tot die matige eerste inning leek de Wels formatie in de tweede inning op stoom te komen en kwam door goed slag -en loopwerk op een 2-0 voorsprong. Maar lang had de thuisformatie daar geen plezier van. Een progressief spelende Rotterdamse ploeg wist in de derde inning op gelijke hoogte te komen (2-2), waarmee de wedstrijd weer geheel open lag. 

In de vierde en vijfde inning was er van enig krachtverschil tussen beide ploegen bijna geen sprake, scoorden zowel Quick als Neptunes een keer en begon de zesde inning met een 3-3 tussenstand. Een tot dan toe uitermate sobere wedstrijd waarin echte hoogtepunten ontbraken. 

 

STERKE EINDFASE Alhoewel de City Apartments Quick heren in de zesde inning maar een keer tot scoren kwamen en Rotterdam van pitcher wisselde, was de zevende inning er een om van te smullen. Met solide veld- en slagwerk, prachtig dubbelspel en Mees Cremer op de plaats van van Laar, stoomde de thuisploeg op naar een 6-3 voorsprong en leek de wedstrijd daarmee te zijn gelopen. 

In de aansluitende achtste inning was het bij de Neptunes Tridents over en voorbij en slaagde Quick er in om uit te breiden naar 7-3. Een voorsprong die in de negende en laatste inning kon worden geconsolideerd en waarmee de overgangsklasser een belangrijke stap voorwaarts zette in de richting van het beoogde einddoel: derde positie! Met nog vier dubbels te gaan een belangrijke stap in de goede richting.