• vlnr Robbin Schut, Dennis Marc van Dijken en Mathijs de Wit.

    Foto Rinus van Denderen

RC Eemland actief tijdens EK in Portugal

AMERSFOORT Voor een drietal rugbytalenten van Rugbyclub Eemland werd recentelijk een droom bewaarheid. Dennis Marc van Dijken, Robbin Schut en Mathijs de Wit zijn geselecteerd voor het nationale team voor spelers onder 20 jaar (U20) en vertrekken op vrijdag 6 april aanstaande naar Portugal voor deelname het Europees Kampioenschap. Niet alleen voor de drie bij RC Eemland in het eerste team spelende rugbyers, maar ook voor de rugbyvereniging een ultieme beloning voor inzet, doorzettingsvermogen, uitstraling en (toekomst)visie.

Huub van Aerssen

Dat voor de drie geselecteerden de verwachtingen hoog gespannen zijn moge wel duidelijk zijn. De 18-jarige Dennis Marc van Dijken die nog studeert aan de Johan Cruyff Academy in Amsterdam zegt hierover het volgende: ,,Helemaal top dat ik ben geselecteerd voor het nationale team. Mijn ambitie is om in de rugbysport het maximale er uit te halen. Mogelijk dat ik op termijn in Frankrijk kan gaan spelen. Tot die tijd ben en blijf ik Eemlander in hart en nieren en hoop met het team dit seizoen te promoveren naar het hoogste nationale rugbyniveau (ereklasse)."

PASSIE Ook voor de 19-jarige Robbin Schut, die recentelijk zijn HAVO studie afrondde werd een (rugby)droom waarheid: ,,Geweldig dat ik deel mag uitmaken van de nationale selectie U20. Mijn passie is om op het hoogste niveau rugby te kunnen spelen. Kort na het EK vertrek ik voor drie maanden naar Nieuw Zeeland om mij daar verder te kunnen ontwikkelen in de rugbysport. Naast speler in het eerste team van RC Eemland, geef ik wekelijks ook clinics op basisscholen in en rond Amersfoort. Ik verheug me enorm op het naderende EK."

EER De 19-jarige Amersfoorter Mathijs de Wit, eveneens student aan de Cruyff Academy en klasgenoot van Dennis, spreekt ook met trots over zijn deelname aan het EK en zijn verdere ambities in de rugbysport: ,,Een eer dat ik geselecteerd ben voor de nationale selectie en volgende week afreis naar Portugal. Ook voor mij geldt dat ik op zo'n hoog mogelijk niveau de rugbysport zou willen bedrijven. Vanaf mijn jeugd speel ik bij Eemland en ben op dit moment in het eerste team actief. Eerst maar even het EK en dan met Eemland op weg naar de ereklasse. Hoe het sportief verloopt zien we dan wel weer."

SPEELMINUTEN Of de drie Eemland kanjers tijdens het EK ook speelminuten gaan krijgen is afhankelijk van positie, tegenstander(s) en concurrentie. ,,Ook al zou dat niet het geval zijn, dan blijft het voor ons drieën een hele eer om deel te mogen uitmaken van deze 30-koppige (inter)nationale selectie. We gaan voor de nodige speeltijd", aldus de kersverse Nederlandse internationals van Rugbyclub Eemland. De eerste wedstrijd van de Nederlandse selectie U20 wordt gespeeld op zondag 8 april met als tegenstander Roemenië of Rusland. Rugby Club Eemland heeft haar thuishaven in Sportpark De Bokkeduinen in Amersfoort.