• VZ Bert Zetzema van rugbyclub RC Eemland

    Foto Rinus van Denderen

RC Eemland blikt vooruit

AMERSFOORT De sportvereniging van het jaar Rugbyclub Eemland, blikt ondanks een matige seizoensstart met vol vertrouwen in de nabije toekomst. Een gedreven verenigingsvoorzitter Bert Zetzema geeft aan waarop dat vertrouwen is gebaseerd en waarom de 'Geel Zwarten' niet alleen een prominente plaats innemen in de Amersfoortse sportwereld, maar ook landelijk hoog staan aangeschreven.

Huub van Aerssen

,, De eerste seizoenshelft heeft zeker niet gebracht wat wij ons er van voorgesteld hadden," aldus Zetzema. ,, De in de ploeg geslopen gemakzucht heeft ons voor een deel de das omgedaan. Op dit niveau is dat 'killing' en zeker ook niet gewenst. We zetten met  interim trainer Dave Langezaal geleidelijk aan een stap in de goede richting, waarbij klassebehoud de komende maanden centraal zal staan. Alhoewel het zeker geen eenvoudige opgave zal gaan worden, is er bij de club en spelers alle vertrouwen dat we ook volgend seizoen weer in de ereklasse actief zullen zijn."

JEUGD EN KADER Een van de belangrijke speerpunten bij RC Eemland is investeren in jeugd en kader. Zetzema:,, Op dit moment draaien alle jeugdniveaus op volle toeren en is er maximaal geïnvesteerd in een goede en gedegen jeugdopleiding, die zeker dit seizoen haar vruchten zal geen opleveren in de vorm van een aantal kampioenschappen. Daarnaast wordt en is er al veel tijd en ruimte gestoken in de opleiding van gekwalificeerd kader op alle niveaus. De combinatie van goed opgeleid kader, een florerende jeugdafdeling en daarnaast prestatief optreden van zowel jeugd als senioren, zijn nu en in de nabije toekomst van wezenlijk belang voor de door de vereniging gestelde doelstellingen."

CLINICS Naast een gedegen opleiding timmert RC Eemland ook naar buiten toe aan de weg. ,, Jaarlijks geven we clinics aan scholen, bedrijven en overige sportverenigingen teneinde zowel jeugd als ouderen te enthousiasmeren voor de steeds groter wordende rugbysport. Door eigen ervaren trainers worden in dat kader clinics verzorgd waarbij we dit jaar al een dikke 6000 kinderen op de diverse basisscholen in Amersfoort en de regio hebben weten te bereiken." ,, Uiteindelijk willen we de komende twee jaar uitbreiden van 400 naar 500 leden. Niet eenvoudig, maar wel haalbaar als we er met zijn allen de schouders onder blijven zetten," aldus de strijdbare preses. Zetzema: ,, Dat betekent ook dat op langere termijn de accommodatie op alle fronten aan uitbreiding toe is. Een proces waar samen met Gemeente en SRO al over wordt nagedacht."

PARTNERHIP Sinds oktober 2015 is de al bestaande samenwerking met de Engelse kampioen 'Saracens' verstevigd en is er sprake van een heus partnership waarbij onder andere wederzijdse talentontwikkeling en jeugdopleiding hoog in het vaandel staan. Zetzema:,, Een uniek samenwerkingsverband waarvan we veel verwachten en dat op termijn zeker zal leiden tot nog meer professionalisering van de club." RC Eemland, een club met potentie en uitstraling. Een vereniging met een warm en sterk clubgevoel!

foto RC Eemland voorzitter Bert Zetzema heeft clubliefde hoog in het vaandel staan.