• Sportploeg van het jaar PZC Amersfoort tijdens het gala van vorig jaar.

    Sport Gala Amersfoort

RC Eemland sportclub van het jaar

AMERSFOORT De zesde editie van het Amersfoortse Sportgala wat ditmaal voor de eerste keer werd gehouden in de Flint, leverde weer aan aantal verse kampioenen op. Het Gala dat ook deze keer werd gepresenteerd door Jeroen Stomphorst mocht zeer geanimeerd worden genoemd en was een geweldige mix tussen sportieve prestaties en entertainment.

Sportvereniging van het jaar werd de Rugbyclub RC Eemland. Voorzitter Bert Zetzema mocht uit handen van Juliette van Baal (voorzitter ASF) de bijbehorende prijze in ontvangst nemen. Sportploeg werd zwemploeg van ZPC Amersfoort. In de categorie 'special' reikte duurloper Mik Borsten de prijs uit aan Altis Master Cees Stolwijk die eerder dit jaar meerdere wereldrecords aan zijn toch al indrukwekkende palmares wis toe te voegen.

Talent van het jaar werd Triathlon atlete Jasmijn Bakker die haar prijs kreeg uitgereikt door Monique Wijngaarden en Monique de Bruin. Sportvrouw werd zus Veerle Bakker en Sportman Hemus roeier Maarten Hurkmans die via een skype verbinding (verblijft in Amerika) de prijs kreeg toegereikt door de Amersfoortse burgervader Lucas Bolsius.

Een gezamenlijke sportborrel vormde na afloop het sluitstuk van dit zesde Amersfoortse Sportgala in de Flint dat ookj dit jaar weer tot stand kwam door de samenwerking tussen ASF, SRO en de Gemeente Amersfoort.