• Foto: Jeroen van der Veer/BDU

Roberto Klomp nieuwe hoofdtrainer vv Hooglanderveen

AMERSFOORT Het bestuur van Hooglanderveen heeft met het aanstellen van Roberto Klomp een nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen gevonden. Hij wordt daarmee de opvolger van Ulrich Landvreugd, die begin december heeft aangegeven een nieuwe uitdaging te hebben gevonden.

De 49-jarige Roberto Klomp is woonachtig in Apeldoorn en heeft als oud-profvoetballer gespeeld voor onder andere Vitesse en AGOVV. Na zijn spelerscarrière is hij bij AGOVV als trainer aan de slag gegaan bij de jeugd en als assistent-trainer van het eerste elftal, dat destijds uitkwam in de eerste divisie. Nadien heeft Roberto als hoofdtrainer bij Apeldoornse Boys en Valleivogels gewerkt. Momenteel is hij oefenmeester van zondagtweedeklasser WSV, waar hij bezig is aan zijn derde seizoen.

,,In verschillende gesprekken heeft Roberto een zeer positieve indruk achtergelaten. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn achtergrond, voetbalvisie en persoonlijkheid passend zijn bij de ontwikkeling en ambitie die de vereniging momenteel doormaakt", schrijftt bestuurslid voetbalzaken Caspar Tondeur. ,,De opdracht voor komend seizoen is om de positie van tweedeklasser verder uit te bouwen met de bestaande selectie en de talentvolle JO19-1-lichting."

,,Ook kunnen wij melden dat Jeroen Jooren een extra jaar heeft bijgetekend als trainer van het tweede elftal. Met deze dubbelslag is het fundament van de staf voor komend seizoen neergezet." De komende maanden zullen gebruikt worden om de overige rollen binnen de staf van de seniorenselectie in te vullen.