• Organisatoren Jort Verhage, Christian Heinerman en Frank de Wit.

    Foto Rinus van Denderen

Rolstoeltennistoernooi 'Lockhorst on Wheels'

AMERSFOORT Tijdens het finaleweekend van het ITA (Interclub Tennis Regio Amersfoort) Jeugdkampioenschap, organiseert tennisvereniging LTV Lockhorst uit Leusden voor de eerste keer een ranglijsttoernooi voor rolstoeltennissers. Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus strijden zo'n veertig nationale en internationale toptennissers/sters voor een plaats in een van de finales die op de zondag zullen worden afgewerkt.

Huub van Aerssen

Het initiatief tot dit ranglijsttoernooi voor rolstoeltennissers wat de naam 'Lockhorst on Wheels' heeft gekregen, is de 13-jarige Amersfoorter Jort Verhage wiens grote passie tennis is. ,, Ik ben blij dat het gelukt is om mijn droom werkelijkheid te zien worden en dat het bestuur van LTV Lockhorst daarbij een grote steun is geweest. Zij hebben mijn voorstel tot dit rolstoeltennistoernooi omarmd en de gelegenheid geboden om het te realiseren. Zonder die steun zou het zeker niet zijn gelukt," aldus een stralende Verhage.

Het aantal deelnemers aan deze eerste editie van LOW (Lockhorst on Wheels) overtreft alle verwachtingen. Lockhorst voorzitter Frank de Wit:,, Geweldig dat er zo veel aanmeldingen zijn. Onze gezamenlijke inspanningen hebben zonder meer hun vruchten afgeworpen. Prachtig dat we dit (top)tennisevenement op ons park kunnen en mogen uitvoeren. We zijn er kaar voor en kijken uit naar de start van dit ranglijsttoernooi voor rolstoeltennissers en tennissters."

SPELERS In de diverse categorieën en speelsterkten zijn tal van natioale en internationale spelers en speelsters van de partij. Bij de tennisheren behoren Rudger Bakker en Marco Eggink tot de top tien van Nederland en staan bij de dames Linda Tops en Rianke Timmermans hoog genoteerd op de nationale rankinglijst. Met de komst van de Duitse rolstoeltennisser Thomas Lewe kent dit 'Lockhorst on Wheels' een internationaal karakter en zullen er zeker veel interessante en spannende partijen de revue passeren.

CLINIC Op zondag 21 augustus zal in de middag een clinic rolstoeltennis worden verzorgd door 'wheeler' Peter de Bliek, waarbij een aantal valide mensen in de gelegenheid wordt gesteld om te ervaren wat het betekent om rolstoeltennis te bedrijven. De start van dit rolstoeltennistoernooi is op vrijdag 19 augustus om 16.00 uur. Op zaterdag 20 augustus en zondag 21 augustus wordt er gespeeld tussen 09.00 uur en 18.00 uur, waarbij uitloop naar de avonduren mogelijk is.

SLOTAKKOORD Dit unieke rolstoeltennistoernooi zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van o.a. hoofdsponsors Afas, Senta, RaboBank, DUWgroep Leusden en tal van overige donaties. Toernooileider Christian Heinerman:,, We zijn er klaar voor en garanderen een spetterend en sfeervol ranglijsttoernooi voor rolstoeltennissers, dat past in het finaleweekend van het ITA Jeugdkampioenschap. Een week vol gepassioneerd tennis!"