• Een 'racket high five' symboliseert de overgang van RTT naar TAK.

    Foto Rinus van Denderen

Ron Timmermans Tennisorganisatie wordt Tennis Academy Kockx

AMERSFOORT Voor tennisgoeroe Ron Timmermans zit het er op op 1 april 2018 (geen grapje). Zijn tennisorganisatie (RTT) komt op bovengenoemde datum formeel in handen van de 39-jarige Dennis Kockx, al jarenlang nauw verbonden aan RTT en vertrouweling van de 68-jarige Timmermans, die het tijd vond om het (tennis)stokje over te dragen en een stapje terug te doen. ,,Natuurlijk doet dat pijn. Maar het voelt goed te weten dat een 'tenniskanjer' de organisatie overneemt. Alle vertrouwen dus in Dennis en zijn Tennis Academy Kockx (TAK)", aldus een geroerde, maar ook zichtbaar tevreden Ron Timmermans. 

Huub van Aerssen

 

Voor wat betreft de werkwijze en ambitie is er nauwelijks enig verschil merkbaar tussen beide tennisveteranen (Kockx  is onder andere veteranenkampioen). ,,Dennis en ik hebben voor een groot deel dezelfde passie en gedrevenheid betreffende de opzet en uitvoering van het tennisspel", aldus Timmermans.

ACCENTEN Een mening die ook door Kockx wordt gedeeld: ,,Onze ideeën met betrekking tot deze prachtige sport liggen dicht bij elkaar. Zowel prestatief als 'recreatief'. Naast talentontwikkeling (prestatief) zal ik mij met de Tennisacademy ook richten op de breedtesport. Een goede breedtesport staat mijns inziens aan de basis van topsport. Een mix van beiden is één van de accenten waarop TAK zich de komende jaren zal gaan toeleggen. Daarnaast heeft ook de regiosport mijn aandacht". 

 

TOEKOMST Voor Timmermans is het tennisbedrijf zeker niet voorbij. ,,Ik blijf dit jaar het talententeam (Ron's Talent Team) begeleiden en coachen. Afhankelijk van de prestaties (klassering op de wereldranglijst) van het team (Ruben Konings, Bo Luttikhuis en Donnaroza Gouvernante) en financiën, kan die coaching mogelijk langer doorlopen. Verder blijf ik betrokken bij de coaching van het eredivisieteam (gemengd) van TV Alta inclusief de hoofdklasseteams. Daarnaast kan Dennis altijd op mijn steun rekenen wanneer dat nodig mocht zijn. Kortom nog voldoende tennisactiviteiten de komende jaren."

Ook Dennis Kockx blikt in deze vooruit: ,,Zoals al gememoreerd zal ik mij met TAK onder andere ook gaan focussen op het regiotennis. Samen met de trainers van de Amersfoortse tennisverenigingen de komende jaren werken aan niveauverhogende activiteiten voor jonge spelers in de regio." Net als Timmermans blijft ook Kockx met zijn Tennisacademy actief voor lessen en trainingen bij TV Alta, maakt hij deel uit van het coachingsteam en speelt competitie in het vierde gemengde team van de club op De Berg. 

 

SLOTAKKOORD Dennis Kockx is gestart met een nieuwe fase in zijn inmiddels rijke tennisleven en een waardig opvolger van zijn leermeester Ron Timmermans. Zijn Tennis Academy treedt in de voetsporen van RTT. Voor informatie tennisacademykockx@gmail.com of de website.