• Vaders mogen vanwege Vaderdag ook meelopen aan de Ska Mini-Marathon.

    Goos Hengeveld

Rond de negenhonderd kinderen van start in Mini Marathon

AMERSFOORT Over iets meer dan vijf weken gaan bij het eerste kanonschot van de Amersfoortse Stadskanonniers honderden kinderen van start voor de Mini Marathon. De organisatie van de Marathon Amersfoort verwacht dat bij elkaar zo'n negenhonderd kinderen van start gaan voor een 1,1 of 2,2 kilometer rondom de Koppel.

Voorzitter van de organiserende stichting, Jaco Uittenbogaard, kijkt vooruit. ,,Het is altijd een hele klus om deze stadsmarathon te organiseren. Met straks ruim vijfduizend deelnemers aan de start en zo'n vijftienduizend bezoekers moet alles tot in detail zijn geregeld. Gelukkig werken we uitstekend samen met gemeente, hulpdiensten, partners en sponsors en heeft ons team na inmiddels acht edities de nodige ervaring opgebouwd. Wat de kinderen betreft is het zo mooi om te zien hoe ze hun best doen voor zo'n mooie medaille aan de finish. Ze gaan glimmend van trots met het eremetaal naar huis. Zondag 16 juni is overigens Vaderdag en mogen vaders ook meelopen. Dat maakt het loopfeest alleen maar mooier."

MINI MARATHON Uittenbogaard is blij met de ondersteuning van Ska Kinderopvang. De organisatie met kinderdagverblijven en bso's in de regio is dit jaar voor het eerst afstandsponsor van de Mini Marathons. ,,Ska heeft afgelopen maanden laten zien hoe betrokken ze zijn. Zo hebben we samen clinics gepland voor medewerkers én ouders, en hebben we enkele zondagse ParkRuns met ze georganiseerd. Net als onze partners Fonkel, FrieslandCampina en Meander Medisch Centrum, is ook Ska zich bewust van het belang van bewegen bij medewerkers. Onze marathon wordt zo onderdeel van gezondheidsbeleid. Samen met B.Slim zorgt Ska voor goed bezette Mini Marathons."

CULTUUR Inmiddels is ook het muziek- en cultuurprogramma bekend gemaakt door de Marathon Amersfoort. Volgens Uittenbogaard vormt dit een belangrijke schakel in het succes van zijn stadsmarathon. ,,Muziek en ons aanbod van culturele activiteiten, onder meer in samenwerking met Scholen in de Kunst, zijn de kers op de taart. Namens ons team zet Floor Visser zich hiervoor in. En je weet, dat kan je gerust aan Floor overlaten. Onlangs sprak ik een Belgische hardloopcoach. Zijn sportvereniging komt na twee jaar terug naar Amersfoort vanwege de sfeer die wij rondom het hardlopen creëren. Wat ik hoor van deelnemers is dat ze juist daarom kiezen voor Amersfoort. Ik ben ervan overtuigd dat cultuur een essentieel onderdeel is bij sportstimulering. Ik moet dat jammer genoeg nog vaak, te vaak uitleggen."

BOUWWERKZAAMHEDEN Gedurende de komende weken is het team van Uittenbogaard druk doende met de laatste voorbereidingen voor 16 juni. ,,Ik kijk uit naar onze negende editie. Vanwege de bouwwerkzaamheden op het Eemplein moesten we onze startlocatie iets aanpassen. Maar dat gaat wel lukken. De finish is nog steeds midden op het Eemplein. En daar zal ik zo veel als mogelijk aanwezig zijn om deelnemers hun verdiende medaille om te hangen."

Meer op: www.marathonamersfoort.nl.