• Het vrouwendubbel Renske Kwakkenbos (links)/Meike Versteeg geconcentreerd aan het werk 

    Foto Rinus van Denderen

Ruime overwinning FZ Forza

AMERSFOORT De 6-2 overwinning van badminton eredivisionist FZ Forza Amersfoort op TFS Barendrecht was op alle fronten dik en dik verdiend te noemen. Het team van coach Arie Hof toonde afgelopen zaterdagavond in een nagenoeg 'lege' Juliana van Stolberg sporthal wilskracht, werklust en inzet. Ingrediënten die de Amersfoortse formatie na vijf speelronden een fraai tweede positie op de ranglijst opleverde achter koploper AviAir Almere. 

Huub van Aerssen

 

Met winst van zowel het mannendubbel als het vrouwendubbel kende de 'Hof formatie' een sterke start en was de toon gezet tegen een zeker niet zwakke Barendrechtse ploeg. Koen Ridder en Vincent de Vries lieten in hun partij geen spaan heel van het duo Lagrouw/Vissenberg. Met setstanden van 21-11 en en 21-9 was het eerste Amersfoortse punt een feit. 

Ook het Forza koppel Rense Kwakkenbos/Meike Versteeg liet er geen gras over groeien. In een aantrekkelijke wedstrijd die een enigszins stroeve start kende voor het thuiskoppel, werd het Barendrecht duo Chen/Latukolan in twee sets (21-13 en 21-11) het nakijken gegeven en stond de thuisploeg op een verdiende 2-0 voorsprong.

 

ENKELSPELEN In de vier enkelspelen was met name het optreden van Forza nieuweling Harald Hiemstra indrukwekkend te noemen. Alhoewel hij de eerste set aan opponent en routinier Ruud Nagel moest laten, haalde hij in set twee (21-10) hard uit en moest een derde game de beslissing brengen. Alhoewel Hiemstra daarin fel van zich afbeet sloeg geleidelijk aan de vermoeidheid toe en ging het punt uiteindelijk toch naar Barendrecht. Al met al een knap optreden van de talentvolle Forza speler.

Alhoewel Vincent de Vries in zijn partij tegen Ruben Kweekel een lastige eerste set kende (21-19), toonde hij in set twee zijn superioriteit en kon er weer een punt worden toegevoegd aan het FZ Forza Amersfoort totaal. 

Voor de Amersfoortse Xandra Stelling werd het een korte partij daar opponente Alida Chen een vervelende val maakte en de partij moest opgeven. In het tweede vrouwenenkel was Meike Versteeg goed op slag in haar partij tegen Jaymie Laurens. In een driesetter trok Versteeg uiteindelijk aan het langste eind wat mede te danken was aan de juiste instelling die zij toonde. 

 

AFLUITENDE MIXEN  De beide afsluitende mixeddubbelspelen leverde behoorlijk wat vuurwerk op wat uiteindelijk resulteerde in twee driesetters. In het gemengddubbel twee groeide Luc Maessen naar grote hoogte ondanks dat hij met dubbelpartner Romy de Laak de partij verloor. 

Winst was er wel voor het mixeddubbel Ridder/Kwakkenbos ondanks het feit dat het Barendrecht koppel Nagel/Laurens hevige tegenstand bood (21-16, 20-22 en 21-17). 

 

SLOTAKKOORD De 6-2 overwinning voor FZ Forza Amersfoort was een juiste afspiegeling van het vertoonde spel en vormden, naast tactiek en techniek, wilskracht en werklust een belangrijk deel van de wiinst.