Sfeervol Carlton Masters Badminton Toernooi

AMERSFOORT Het jaarlijkse Carlton Master Toernooi dat afgelopen weekend in de Juliana van Stolberg sporthal plaatsvond, kende een uitstekende bezetting met internationale deelname. 31 mannen en 25 vrouwen speelden om de Amersfoortse Master titels. Bij de vrouwen overheerste de Russische Natalia Perminova. In de finale moest tegenstandster Akvile Stapusaityte in de tweede game geblesseerd opgeven.

Bij de mannen was Michiel Kruijt van het Haagse DKC de grote man. In de eerste ronde klopte hij de als eerste geplaatste Nieuw Zeelander en bij BC Amersfoort acterende Michael Fowke. In de finale won hij van in drie games van Jim Midelburg. Ook het mannendubbel kwam op naam van Kruijt die samen met Leon Nottelman te sterk was voor het koppel Middelburg/Russel Muns. Saillant detail: Middelburg stond in drie finales en wist er geen een te winnen.

De grote winnares in klasse 4 was BC Amersfoort speelster Guusje de Vries met maar liefst drie titels. De jeugdige 13-jarige speelster won het enkelspel van aankomend clubgenote Meike Versteeg, Samen legden zij ook beslag op de dubbeltitel en met teamgenoot Somrak Doornebosch werd de mix binnengehaald.

Voor de organiserende vereniging BC Amersfoort was er nog een titel in het mannenenkel 6. Emiel de Lange schreef dit onderdeel op zijn naam door Almeerder Dennis Koppen te verslaan. Dominic Remery werd winnaar in het dubbel 4 en een fraaie tweede plaats was er voor Chris de Laak in het mannenenkel 4. Een prima geleid toernooi onder leiding van Evelien Salawan Bessie, Weinberg en Paul Braaksma.