• Foto Rinus van Denderen

Softbaldames Quick op koers

AMERSFOORT De softbaldames van BSC Quick, spelend onder de naam XLLease Quick Dames 1, haalden afgelopen zondag op eigen terrein vernietigend uit. In de twee te spelen wedstrijden werd Catch uit Leidschendam-Voorburg volledig onder de voet gelopen getuige de eindstanden van 16-1 en 7-0. Daarmee blijft de ploeg van hoofdcoach Sanne Bolhuis op koers in de strijd voor promotie naar de naasthogere 'Silver League'.

Huub van Aerssen

 

Van meet af aan werd duidelijk dat de gasten uit Voorburg niets hadden in te brengen tegen de wervelende Amersfoortse formatie die al in de eerste inning naar een 10-0 voorsprong snelde. De thuisploeg bleek toen al een maatje te groot voor Catch, dat er werkelijk niets van bakte en bij vlagen volkomen van de mat werd geveegd. Een overtuigende en sterke start van de Bolhuis formatie. 

 

Alhoewel er in de tweede inning wat meer tegendruk te bespeuren viel en de ploeg uit Voorburg zelfs een punt wist binnen te slaan, bleef XLLease Quick Dames 1 de wedstrijd controleren ook al namen de Amersfoorters geleidelijk aan was gas terug. Met een tussenstand van 14-1 kwam er een einde aan een ietwat saaie inning en leek het einde van de eerste wedstrijd al erg dichtbij. 

In de derde inning draaide Quick de gaskraan nog wat verder dicht en liep eenvoudig uit naar een 16-1 eindoverwinning. Een eenzijdig duel dat na een wervelende openingsinning nauwelijks enig hoogtepunt opleverde en een min of meer plichtmatige afloop kende. 

 

TEAMPRESTATIE Ook in de tweede wedstrijd een bovenliggende Amersfoortse formatie die geen enkele moeite had met het dobberende Catch dat er werkelijk niets van leek te snappen. Tweede honkvrouw Mirjam Boode: ,,Alhoewel we later op gang kwamen dan in de eerste wedstrijd, slaagden we er in om de focus te houden, waardoor we al snel konden uitlopen naar een 7-0 voorsprong. Daarbij waren we scherp aan slag door de juiste pitches te slaan en de wijdballen te laten lopen. In het veld hielden we het goed dicht wat mede te danken was aan het uitstekende pitchwerk van Puck van der Kolk. Een echte teamprestatie waarin iedereen deed wat er van haar verwacht werd."  

Een prima resultaat voor XLLease Dames 1, dat in deze promotiepoule goed presteert en zeker kansen mag worden toegedicht voor promotie naar de naasthogere klasse. 

 

MANNEN OOK OP KOERS Ook de honkbalmannen van Quick kenden een voortvarend weekend waarin tegenstander 'Onze Gezellen' tot twee keer toe met ruime cijfers aan de kant werd gezet. De thuiswedstrijd die vanwege de Europese Supercup in Almere werd gespeeld, leverde een 10-5 overwinning op.

Het tweede duel dat afgelopen zondag in Haarlem plaatsvond werd eveneens met ruime cijfers (1-8) binnengehaald, waardoor de formatie van hoofdcoach Marco Wels een riante derde positie inneemt en promotie naar de hoofdklasse wel erg dichtbij komt.