• Bij de Emiclaerloop staat de combinatie sport en plezier hoog in het vaandel.

    Foto Rinus van Denderen

'Sport en plezier' ingrediënten van de Emiclaerloop'

AMERSFOORT Atletiekvereniging AV Triathlon houdt op woensdag 30 augustus 2017 de 23e editie van de Emiclaerloop. Een loopfestijn voor jong en oud waar naast het sportieve deel plezier in het lopen de boventoon voert. Voor de jeugd tot en met twaalf jaar is er een jeugdloop over een afstand van 1,2 kilometer. De senioren en masters kunnen zich testen op de prestatieloop over vijf of tien kilometer. 

Huub van Aerssen

 

De start en finish van alle onderdelen tijdens de Emiclaerloop is in winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort Noord. Het ophalen van de startnummers en de na-inschrijving vinden plaats in Brasserie Emiclaer in genoemd winkelcentrum. Daar is ook beperkte kleedgelegenheid voor de deelnemers.

 

PARCOURS Het parcours van de Emiclaerloop gaat door de Amersfoortse wijk Kattenbroek en langs stadsdeelpark Schothorst. Het parcours is uitgezet over verharde wegen en is waar nodig afgezet. De kleur geel geeft de route aan van het jeugdparcours. De jeugd loopt een aparte ronde van 1,2 kilometer. Bij de prestatieloop over vijf en tien kilometer worden twee respectievelijk vier ronden van 2,5 kilometer afgelegd. 

 

PROGRAMMA Het programma van de Emiclaerloop ziet er als volgt uit: 19.00 uur is de start voor de jeugd van negen tot en met twaalf jaar; Om 19.10 uur gaat de jongste jeugd tot en met acht jaar het parcours op; Om 19.30 uur klinkt het startschot van de prestatieloop over vijf en tien kilometer; Rond 19.45 uur volgt de prijsuitreiking voor de jeugdwinnaars en om 21.00 uur is de prijsuitreiking voor de senioren.

 

INSCHRIJVING Tot en met zondag 27 augustus 2017 kan er via het inschrijfformulier worden ingeschreven voor de 23e editie van de Emiclaerloop. Na-inschrijven kan op de dag zelf vanaf 18.00 uur bij Brasserie Emiclaer tot uiterlijk een half uur voor de betreffende start. Dat betekent voor de jeugdlopen 18.30 uur en voor de overige afstanden tot 19.00 uur. Afhalen van de startnummers kan op de dag zelf vanaf 18.00 uur. 

Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving vier euro voor de jeugd en bij na-inschrijving zes euro. Voor de prestatieloop is bij voor- inschrijving het inschrijfgeld zeven euro en bij na-inschrijving acht euro. 

 

PRIJZEN Bij de jeugd zijn er prijzen voor de nummers 1,2 en 3 in de vijf verschillende categorieën te weten jongens en meisjes tot zes jaar, jongens en meisjes tot zeven jaar, jongens en meisjes tot acht jaar, jongens en meisjes van negen en tien jaar en jongens en meisjes van elf en twaalf jaar. 

Bij de vijf kilometer prestatieloop zijn er prijzen voor de nummers 1,2 en 3 voor zowel de mannen als de vrouwen. Bij de tien kilometer prestatieloop prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 in twee categorieën te weten vrouwen en mannen tot 35 jaar en vrouwen en mannen vanaf 35 jaar. 

Voor meer informatie over de 23e editie van de Emiclaerloop op woensdag 30 augustus 2017 zie de website www.emiclaerloop.nl