• Winaars in de diverse categoriëen na afloop van het Sportgala Amersfoort 2017.

    Foto Rinus van Denderen

Sportkampioenen in het zonnetje gezet

AMERSFOORT De achtste editie van het Amersfoortse Sportgala dat inmiddels alweer voor de derde keer plaatsvond in Theater Flint kende ook nu weer een professionele uitstraling. De Amersfoortse wethouder van Sport Hans Buijtelaar: ,,Gezamenlijk met de Gemeente, ASF en de SRO, de drijvende krachten achter het Sportgala , wordt het draaiboek jaarlijks aangepast en geperfectioneerd. We kunnen derhalve terugblikken op een sfeervol sportevenement, waarin ook nu weer Amersfoortse kampioenen in het zonnetje werden gezet."

Huub van Aerssen

 

In de middagsessie van het Sportgala 2017 stonden de Amersfoorste Jeugdkampioenen centraal die op velerlei sportgebied zowel nationaal als internationaal in de prijzen waren gevallen (individueel en in teamverband). Presentator Jeroen Stomphorst roemde de sporters vanwege hun prestatie(s), waarna Hans Buijtelaar de welverdiende eremedailles uitreikte. Een sportshow die naast het eerbetoon aan de sporters bol stond van muziek en spectaculaire acts.

Een geweldige warming-up voor het avondprogramma waarin naast de benoeming van de Sportman en de Sportvrouw van het jaar, ook de bekendmaking van Sporttalent, Sportploeg en Sportvereniging de hoofdmoot vormden. 

 

SPORTVROUW Als Sportvrouw van het jaar viel de keus op Femke Bol (Nederlands kampioen indoor en outdoor 400 m) die het afgelopen jaar nog op het podium stond als Sporttalent. ,,Ik had dit totaal niet verwacht. Dank aan onder andere mijn trainers en ouders voor de wijze waarop zij mij hebben begeleid en begeleiden in mijn sportloopbaan", aldus AV Altis atlete Femke Bol

 

SPORTMAN Als Sportman viel de eer te beurt aan judoka Jesper Smink (opgeleid bij Theo Meijer Sport door Ed van den Berg) die tal van prijzen in de wacht wist te slepen op nationale en internationale toernooien. Smink die momenteel in Japan verblijft,sprak via een telefoonverbinding zijn dank uit.

 

SPORTTALENT Sven Jansons (lid van AV Altis) werd gekozen als Sporttalent van het jaar. Hij leverde een topprestatie door goud te winnen op de 110 meter horden tijdens de recentelijk gehouden Jeugd Olympische Spelen in Hongarije. Ook Jansons was blij en verheugd met zijn benoeming tot Sporttalent 2017.

 

SPORTPLOEG De prijs voor Sportploeg van het jaar ging naar het Dames Kanopoloteam van KV Keistad, dat afgelopen jaar werd gekroond tot beste team van Nederland. ,,We hadden hier absoluut niet op gerekend", aldus een eerste reactie van de kanodames. ,,Geweldig dat zo'n relatief 'kleine' sport deze eer te beurt mag vallen. Dank jullie allen daarvoor."  

 

SPORTVERENIGING Crackerjacks (basketbal) werd gekozen als Sportvereniging van het jaar vanwege hun verfijnde verenigingsstructuur.