• TTV Hoogland kan terugblikken op een geslaagd en goed bezet kampioenstoernooi.

    Foto Rinus van Denderen

Steeds meer bezoekers tafeltenniskampioenschap Hoogland

AMERSFOORT De 66e editie van het Hooglands Tafeltennis kampioenschap dat afgelopen zaterdag werd afgewerkt in sporthal de Bieshaar in Hoogland, mocht ook dit jaar weer als bijzonder geslaagd worden genoemd.

Huub van Aerssen

Rein Muchall, voorzitter van de organiserende vereniging TTV Hoogland: ,,Het aantal deelnemers is ten opzichte van afgelopen jaar weer licht gestegen. Met name uit eigen gelederen neemt de deelname aan dit kampioenschap fors toe. Dat betreft niet alleen competitiespelers, maar ook niet-competitiespelers. Een prima ontwikkeling die zich naar ik hoop de komende jaren ook voort zal zetten." 

 

JEUGD Bij de jeugd tot en met 12 jaar was het de 12-jarige Thom Bleeker die al zijn tien te spelen wedstrijden glansrijk wist te winnen en daarmee beslag wist te leggen op de Rinus Gaasbeektrofee. Een wisselbeker die deel uitmaakt van een van de categorieën van deze Hooglandse Tafeltenniskampioenschappen. De pas 9-jarige Hanno Kroone wist het zilver voor zich op te eisen en een bronzen plak was weggelegd voor Joost van Veen. 

In de leeftijdscategorie van 13 tot en met 18 jaar stond Anouk van den Boom op het hoogste treetje van het erepodium. Alhoewel van den Boom op basis van haar leeftijd nog in de klasse tot en met 12 jaar zou kunnen deelnemen, koos zij voor meer tegenstand in de categorie 13 tot en met 18 jaar. Door in de laatste ronde van de meerkamp directe concurrent Mees Noortman te verslaan, bleef zij het overige veld met jongens voor. De derde plek in deze categorie ging naar Sven Bakker. 

In het dubbelspel waren het Anouk van den Boom en Rody van Kuijl die het goud voor zich wisten op te eisen met als goede tweede het koppel Mees Noortman/Olaf Kooijman.

 

SENIOREN In de A-poule werd titelverdediger Luuk van Amstel (18 jaar) in de kwartfinale uitgeschakeld door de 24-jarige Jesse Coljee,  In de halve finale rekende Coljee in een vijfsetter af met Marcel Nieuwendijk en won in de andere halve finale Rick de Jong het van Koen van Es. Met name het slimme en veelzijdige spel van de Jong brak van Es op.

De finalepartij tussen Coljee en de Jong kende een spannend verloop en werd uiteindelijk in een vijfsetter beslist in het voordeel van Coljee, die zich daarmee in ieder geval voor een jaar Hooglands Tafeltenniskampioen mag noemen. De eerste twee games van deze 'droomfinale' gingen naar de Jong die met zeer actief spel telkenmale door de verdediging van Coljee brak. Maar geleidelijk aan begonnen die inspanningen hun tol te eisen, nam Coljee de regie over en trok in de vijfde en beslissende set de winst naar zich toe. Plaats twee tot en met vier gingen respectievelijk naar Rick de Jong, Koen van Es en Marcel Nieuwendijk. 

De B-poule kende als winnaar Jona Smidt (voor Ramon Dunk en Layla Karthaus) en de categorie dubbel senioren leverde een overwinning op voor het koppel Jesse Coljee/Joseph van Sommeren.